Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ubbo Emmius Fonds nieuwe shirtsponsor eredivisionist Donitas Dames 1

22 juni 2015
Een afvaardiging van Donitas Dames 1 omringd door Arno van Solkema (hoofdtrainer Donitas Dames 1), Elmer Sterken (rector magnificus RUG), Niels Westra (voorzitter Stichting Dames Topvolleybal Groningen) en Tienke Koning (directeur Ubbo Emmius Fonds).

Stichting Ubbo Emmius Fonds (UEF) van de Rijksuniversiteit Groningen is de nieuwe shirtsponsor van G.S.V.V. Donitas Dames 1. Het UEF streeft ernaar onder RUG-alumni, studenten en relaties de komende vier jaar jaarlijks 15.000 euro te werven om de ambitieuze plannen van Donitas te ondersteunen. Het UEF faciliteert de fondsenwerving onder meer via een crowdfundingcampagne op Steun de Rijksuniversiteit Groningen. Het studentenvolleybalteam uit Groningen keert komend seizoen na twaalf jaar terug in de eredivisie onder de naam Ubbo Emmius Fonds – Donitas.

‘Het bestuur van Stichting Dames Topvolleybal Groningen is erg blij met deze vergaande samenwerking. Die stelt ons in staat om de komende jaren een stabiel topsportklimaat te bouwen voor onze speelsters. We willen voor langere tijd op dit hoogste niveau uitkomen. Onze ambitie is om binnen een aantal jaren in de winnaarspoule te eindigen en om zelfs een keer een landstitel en/of de beker te winnen’, aldus voorzitter Niels Westra.

Bijzondere kennismaking met UEF

‘Het is fantastisch dat in de grote studentenstad Groningen eredivisievolleybal voor studenten kan worden aangeboden. De stad presenteert zich hiermee opnieuw als City of Talent. Graag ondersteunen wij Donitas bij het realiseren van haar sportieve ambities’, zegt Tienke Koning, directeur van het Ubbo Emmius Fonds. ‘De RUG heeft, via het Ubbo Emmius Fonds, een goede band met haar alumni. De samenwerking met Donitas past goed bij onze studentengemeenschap. Het biedt ons een prachtige kans om op deze bijzondere manier, via een topsportteam, studenten kennis te laten maken met de activiteiten van het UEF: fondsenwerving ten behoeve van onderzoek en onderwijs van de RUG.’

Topsportuniversiteit

Volgens rector magnificus Elmer Sterken bevestigt de RUG met deze samenwerking haar status als topsportuniversiteit. ‘Olympiërs als Epke Zonderland en Rogier Blink tonen aan dat topsporters goed op hun plek zijn aan de Rijksuniversiteit Groningen. Je kunt in Groningen studie en topsport prima combineren. De RUG en de Hanzehogeschool ondersteunen topsporters van harte. Niet alleen financieel en met flexibele opleidingen, maar ook via het Sport Science Institute Groningen, waarin UMCG, Hanze, RUG en de gemeente Groningen samen fundamenteel en praktijkgericht sportonderzoek verrichten.’

Over het Ubbo Emmius Fonds

Speciaal voor haar fondsenwerving heeft de Rijksuniversiteit Groningen in 1996 de Stichting Ubbo Emmius Fonds opgericht. Het fonds, genoemd naar de eerste rector magnificus van de universiteit, zoekt steunt voor onderzoeken-, onderwijs- en andere aan het instituut relateerde projecten. Het Ubbo Emmius Fonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

De Stichting UEF kent een onafhankelijk bestuur dat is samengesteld uit alumni van de RUG. Alumni van de RUG zijn nauw betrokken bij de fondsenwerving door het bureau van het UEF. Zij stellen hun netwerk beschikbaar, openen deuren voor fondsenwerving, en doneren zelf. De RUG kent in 2015 circa 120.000 alumni.

Meer informatie

Contact: Tienke Koning, directeur Ubbo Emmius Fonds

Niels Westra, Tienke Koning en Elmer Sterken presenteren de sponsorovereenkomst.
Niels Westra, Tienke Koning en Elmer Sterken presenteren de sponsorovereenkomst.
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...