Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt naar goud in duurzaamheidslijst

02 juni 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een flinke sprong gemaakt op de lijst van meest duurzame hoger onderwijsinstellingen van Nederland, de SustainaBul. De RUG staat nu op de vierde plek na Wageningen Universiteit, de Hogeschool Utrecht en de Vrije Universiteit (VU). Vorig jaar stond de RUG nog op de achtste plaats. Van alle universiteiten in Nederland is de RUG als derde geëindigd, goed voor een gouden vermelding.

Naast de SustainaBul werd dit jaar ook een prijs uitgereikt voor het meest iconische duurzaamheidsproject. De RUG is hierbij geëindigd op de derde plek met het ontwerp voor de Energy Academy Europe.

Projectmanager duurzaamheid Dick Jager is blij met het behaalde resultaat. ‘Het afgelopen jaar hebben we veel geïnvesteerd in duurzaamheid bij de RUG. De oprichting van de Green Office heeft hier in belangrijke mate aan bijgedragen. Het is een goed stel medewerkers dat met hart en ziel werkt aan een duurzame universiteit. Voor hen is deze uitslag een beloning. Je ziet dat we vooral goed scoren op de bedrijfsvoering. Verder denk ik dat de bewustwording bij medewerkers sterk is verbeterd.'

Volledige uitslag

De uitreiking van de SustainaBul vond plaats op vrijdag 29 mei tijdens de SustainaBul Experience in de Hogeschool Leiden. Bekijk de volledige uitslag op de website van Studenten voor Morgen:
SustainaBul 2015
Meest iconische duurzaamheidsproject

Wat is de SustainaBul?

De SustainaBul is de ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid, en is een initiatief van Studenten voor Morgen. De SustainaBul is in 2012 voor het eerst uitgereikt, en wordt jaarlijks in het voorjaar uitgereikt. Onderwijsinstellingen worden beoordeeld op de integratie van duurzaamheid in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. De ranglijst richt zich niet alleen op duurzaamheid, maar ook op transparantie en communicatie hierover: instellingen moeten aan Studenten voor Morgen bewijzen hoe duurzaam ze bezig zijn.  Het unieke aan de SustainaBul is dat de ranglijst wordt opgesteld door studenten in plaats van door een professionele organisatie. Ieder jaar worden nieuwe inzichten gebruikt om onderwijsinstellingen scherp te houden en weer een stapje verder te brengen.

RUG top 50 wereldwijd

Niet alleen in Nederland scoort de RUG goed op het gebied van duurzaamheid. Ook mondiaal doet de RUG het goed. In de lijst van Most environmentally sustainable universities in the world staat de RUG nu op plek 44. Naast de RUG staan ook de Technische Universiteit Eindhoven (18) en Wageningen Universiteit (41) in deze lijst.

Laatst gewijzigd:19 maart 2018 09:59

Meer nieuws