Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Werk Universiteitsmuseum RUG te zien in Pop-Up Museum DWDD

21 mei 2015
Collectie RUG in Pop-Up Museum DWDD

Het Universiteitsmuseum van de Rijksuniversiteit Groningen is een van de musea die werk levert voor het tweede Pop-Up Museum van De Wereld Draait Door. Gastconservator Wim T. Schippers zal in het depot van het museum op zoek gaan naar bijzondere, verborgen werken en deze ten toon stellen in een van de negen zalen van het Pop-Up Museum.

Wegens groot succes opent De Wereld Draait Door op 29 januari 2016 voor de tweede keer een Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum, het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam. Het televisieprogramma zal met een aantal van haar vaste gasten negen zalen inrichten met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.
Video: Wim T. Schippers in De Wereld Draait Door over zijn gastconservatorschap en het Universiteitsmuseum

Negen musea

De negen gastconservatoren worden ieder aan een museum gekoppeld om in de kelders op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator krijgt samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en smaak van de gastconservator zal worden ingericht.

De gastconservatoren en musea zijn:
1 Wim T. Schippers – Universiteitsmuseum Groningen
2 Sander van de Pavert - Mauritshuis
3 Paul de Leeuw - Museum Boijmans van Beuningen
4 Beatrice de Graaf - Nationaal Militair Museum
5 Daan Roosegaarde - Het Scheepvaartmuseum
6 Robbert Dijkgraaf - Teylers museum en Museum Boerhaave
7 Paulien Cornelisse - Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum
8 Sywert Van Lienden – Bonnefantenmuseum
9 Carice van Houten - Kröller-Müller Museum

Het DWDD Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, de BankGiro Loterij en het Amsterdams Universiteitsfonds. Het NRC Handelsblad geeft net als bij de vorige editie een speciale pop-up krant uit.

Meer informatie

Rolf ter Sluis, Universiteitsmuseum

Laatst gewijzigd:21 mei 2015 14:47

Meer nieuws