Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG deelnemer aan Hogeronderwijsmissie Canada 2015

22 mei 2015

Van 26 tot en met 30 mei gaat een delegatie van Nederlandse hogescholen en universiteiten naar Canada voor een onderwijsmissie. Het bezoek valt samen met een economische missie en een Staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Canada. Namens de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zullen collegevoorzitter Prof. dr. Sibrand Poppema, Dr. Jeanette den Toonder (Canadees Studiecentrum) en Anita Veltmaat (Office for International Relations) aan de missie deelnemen.

Prof. dr. Sibrand Poppema
Prof. dr. Sibrand Poppema

Nederland heeft van oudsher een sterke band met Canada. Een aanzienlijk deel van de geallieerde bevrijders van Nederland kwam uit Canada en na de Tweede Wereldoorlog zijn veel Nederlanders geëmigreerd naar het land van de Maple Leaf. Mede hierdoor zijn er meer dan een miljoen Canadezen met Nederlandse roots. Des te verrassender is het, dat er maar een beperkt aantal Canadese studenten in Nederland studeren. De onderwijsmissie heeft tot doel hier verandering in te brengen en de banden tussen het Canadese en Nederlandse hogeronderwijsinstellingen te versterken.

'De RUG heeft als enige universiteit in Nederland een Canadees Studiecentrum, en dat al sinds 1988. Onze belangstelling voor studentenuitwisseling met Canadese universiteiten en voor onderzoek over Canada of met Canadese partners was altijd al groot. We hebben al goede connecties met Canadese onderzoekuniversiteiten, maar deze missie brengt ons zeker nog meer contacten en nieuwe kansen,' aldus Poppema.

Study in Holland

Tijdens de missie trekken de verschillende hogescholen en universiteiten samen op om Study in Holland te promoten. De focus, voortkomend uit de Gezamenlijke Visie Internationaal van de koepelorganisaties VSNU en Vereniging Hogescholen, ligt op het grote aanbod van Engelstalige studieprogramma’s in Nederland (in totaal 21.000 modules, waarmee Nederland koploper is onder niet-Engelstalige landen) en de hoogwaardige kwaliteit van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Naast de algemene punten worden per hogeronderwijsinstelling praktijkvoorbeelden verbonden die in de promotie voor Canada relevant zijn. De missie duurt van woensdag 27 t/m vrijdag 29 mei 2015 en bezoekt Ottawa, Waterloo en Toronto.

Sociale media

Vooraf, tijdens en na de hogeronderwijsmissie kan iedereen het bezoek volgen via de Twitter hashtag: #MissieCanada

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws