Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Levendig debat over Oekraïne en Rusland in ForumImages

13 mei 2015

'Bevroren vriendschap? De koude verhoudingen tussen Rusland en Oekraïne', onder deze titel begon dinsdagavond 12 mei het debat in ForumImages. De avond werd geopend door Sharon Smit, directeur Sustainable Society, en vervolgens werd het stokje overgedragen aan mede-organisator Hans van Koningsbrugge, directeur van het Nederland-Rusland centrum, die een inleidend verhaal hield over de huidige situatie in Rusland en Oekraïne.

Onder leiding van Jacques Wallage, oud-burgemeester van Groningen en honorair hoogleraar aan de RUG, werd het panel bestaande uit Wierd Duk (journalist en Rusland-kenner), Nienke de Deugd (Oekraïne-kenner) en Jan Marinus Wiersma (Senior Visiting Fellow Instituut Clingendael) geïntroduceerd. De panelleden stelden zich kort voor en door prikkelende uitspraken ontstond er al snel een levendig debat. De rol van Europa en de Verenigde Staten werd belicht, evenals de vraag 'waar eindigt deze crisis'.

Het publiek, bestaande uit circa 70 geïnteresseerden, werd meegenomen in het gesprek van de panelleden. Door het betrekken van de zaal bij de discussie werd al gauw duidelijk hoe gevoelig en belangrijk dit onderwerp is. Ook gespreksleider Wallage wist goed de balans te bewaren tussen vragen uit de zaal en de inbreng van eigen panelleden. Kortom, een geslaagde avond waarbij er onder het genot van een drankje nog lang werd nagepraat.

Meer informatie
- Programma debat
- Introductiefilm debat

Laatst gewijzigd:03 januari 2019 12:15

Meer nieuws

 • 20 juni 2019

  RUG stijgt naar plek 114 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is gestegen naar plaats 114 in de QS World Top University Rankings. Afgelopen jaar stond de RUG op plaats 120 in deze wereldwijde lijst van bijna 1000 universiteiten.

 • 20 juni 2019

  Pauline Westerman en Cisca Wijmenga genomineerd voor Huibregtsenprijs 2019

  Uit 25 inzendingen voor de Huibregtsenprijs heeft de jury donderdag 20 juni zes wetenschappelijke onderzoeksprojecten genomineerd. RUG-hoogleraren Pauline Westerman en Cisca Wijmenga, vanaf 1 september rector magnificus van de RUG, zijn twee van de...

 • 13 juni 2019

  61 miljoen euro voor maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken

  Ruim 200 onderzoekers kunnen met hun teams aan de slag met interdisciplinair onderzoek waarmee maatschappelijke en wetenschappelijke doorbraken binnen bereik komen. Het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met publieke en private maatschappelijke...