Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Master: Filosofie en Maatschappij

13 maart 2015

Studenten kunnen vanaf september beginnen aan een nieuwe masteropleiding: Filosofie en Maatschappij. In deze opleiding staat de praktische kant van de filosofie centraal.

Doel van de nieuwe opleiding is studenten zelfstandig en kritisch te leren nadenken over de rol die de filosofie kan spelen in publieke debatten over maatschappelijke vraagstukken. Welke rol kan de filosofie spelen op het terrein van overheidsbeleid en in de diverse beroepspraktijken? Daarnaast leren studenten actief zelf een bijdrage te leveren aan deze debatten en praktijken. Benutting van filosofische kennis en vaardigheden op een breed scala van maatschappelijke vraagstukken staat hierbij centraal.

De opleiding kent vier kernvakken: Filosofische Interventies, Geëngageerde Filosofie, Publieksgericht Schrijven en Hoofdthema's van de Filosofie. Keuzevakken verdiepen de filosofische kennis; studenten kunnen daarbij uit het volledige aanbod van de mastervakken van de Faculteit kiezen.

Tot slot schrijven studenten een afstudeerwerkstuk, dat verslag doet van het filosofisch onderzoek dat gedaan is tijdens de stage. Naast deze richting blijft de mogelijkheid bestaan om de master zonder stage te doen, met het accent meer op filosofische verdieping.

Opleidingspagina Filosofie en Maatschappij


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:26 juli 2016 16:06

Meer nieuws