Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Unifocus: Een ‘proeffabriek’ voor groene halffabricaten uit aardappelen en suikerbieten

28 januari 2015

Aardappelen en suikerbieten kunnen we gebruiken voor ons eten. Maar je kunt er ook groene halffabricaten mee maken die geschikt zijn voor industrie en bedrijfsleven. Op de Zernike Campus wordt een ‘proeffabriek’ voor de productie van zulke halffabricaten gebouwd. Deze ‘Zernike Advanced Processing (ZAP) faciliteit’ kan nieuwe producten testen en aan de man brengen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de biobased economy in het Noorden.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:45
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...

 • 09 januari 2019

  Smoking gun

  Amina Helmi vond het bewijs voor de theorie dat delen van de Melkweg niet alleen zijn gegroeid door de geboorte van eigen sterren, maar ook door samensmeltingen met andere sterrenstelsels. Voor deze ontdekking was het wachten op de data van ruimtemissie...

 • 19 december 2018

  Toekenning ECHO subsidie aan Wouter Roos

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan Wouter Roos een ECHO projectsubsidie toegekend. Met ECHO-subsidies wil NWO aan excellente chemische onderzoekers de kans bieden om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken...