Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Video Unifocus: Een ‘proeffabriek’ voor groene halffabricaten uit aardappelen en suikerbieten

28 januari 2015

Aardappelen en suikerbieten kunnen we gebruiken voor ons eten. Maar je kunt er ook groene halffabricaten mee maken die geschikt zijn voor industrie en bedrijfsleven. Op de Zernike Campus wordt een ‘proeffabriek’ voor de productie van zulke halffabricaten gebouwd. Deze ‘Zernike Advanced Processing (ZAP) faciliteit’ kan nieuwe producten testen en aan de man brengen en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de biobased economy in het Noorden.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 12:45

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Fotoreportage: de Ocean Grazer

  Fotoreportage over de Ocean Grazer van de RUG, een systeem om energie op zee te ‘oogsten’ en op te slaan.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...