Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG breidt uit naar Drenthe

05 januari 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) opent een dependance Drenthe. Vanaf het collegejaar 2016/2017 brengt de RUG een nieuwe masteropleiding 'advanced instrumentation' grotendeels onder bij Astron in Dwingeloo. Bij het instituut voor radioastronomie leren de studenten hun kennis van werktuigbouwkunde en elektrotechniek in de praktijk toe te passen bij grootschalige projecten. Jan de Jeu, vice-voorzitter van het college van bestuur van de RUG is blij met de uitbreiding naar Drenthe: 'Wij beschouwen onszelf als de universiteit van het noorden, met deze vestiging in Drenthe maken we dat nu ook echt waar. Voor onze studenten biedt deze samenwerking met Astron prachtige afstudeerprojecten. En ik zie in de toekomst meer mogelijkheden voor samenwerking met hightech industrie in Drenthe, bijvoorbeeld bij Fokker in Hoogeveen en de chemische industrie in Emmen.'

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2018

  Zeer beperkte stijging woonlasten grote gemeenten

  De stijging van de woonlasten in de grote gemeenten is dit jaar zeer beperkt. Huurders betalen 0,3 procent meer, eigenaar-bewoners 0,6 procent. Dat is veel minder dan de inflatie, die in 2018 naar verwachting uitkomt op 1,6 procent. Dit blijkt uit het...

 • 16 januari 2018

  Trage ‘hete elektronen’ verbeteren efficiëntie zonnecellen

  Fotonen waarvan de energie-inhoud groter is dan wat een halfgeleider kan absorberen produceren zogeheten ‘hete elektronen’. Het teveel aan energie dat die bij zich dragen gaat snel verloren door omzetting in warmte. RUG hoogleraar Maria Antonietta Loi...

 • 10 januari 2018

  Beter leidinggeven met behulp van data: de lastige positie van middenmanagers

  In tegenstelling tot het uitvoerig onderzochte leiderschap van topmanagers is er verbazingwekkend weinig bekend over leiderschap van het middenmanagement, de leidinggevenden van de zeer omvangrijke lagere echelons van organisaties. Bart Voorn onderzocht...