Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-alumni wereldwijd gewild

17 december 2014

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die recent werd gepubliceerd in de New York Times.

Het Franse HR-adviesbureau Emerging en het Duitse marktonderzoeksinstituut Trendence ondervroegen 2200 recruiters en 2300 bestuurders van grote bedrijven in twintig verschillende landen over het arbeidsmarktperspectief van pas afgestudeerden. De ‘employability’ van RUG-alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2014 op plaats 86. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven (76) en de Universiteit Utrecht (82) de derde Nederlandse universiteit in deze top-150 van internationale universiteiten.

Laatst gewijzigd:17 december 2014 13:59

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...