Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-alumni wereldwijd gewild

17 december 2014

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die recent werd gepubliceerd in de New York Times.

Het Franse HR-adviesbureau Emerging en het Duitse marktonderzoeksinstituut Trendence ondervroegen 2200 recruiters en 2300 bestuurders van grote bedrijven in twintig verschillende landen over het arbeidsmarktperspectief van pas afgestudeerden. De ‘employability’ van RUG-alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2014 op plaats 86. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven (76) en de Universiteit Utrecht (82) de derde Nederlandse universiteit in deze top-150 van internationale universiteiten.

Laatst gewijzigd:17 december 2014 13:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...