Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-alumni wereldwijd gewild

17 december 2014

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die recent werd gepubliceerd in de New York Times.

Het Franse HR-adviesbureau Emerging en het Duitse marktonderzoeksinstituut Trendence ondervroegen 2200 recruiters en 2300 bestuurders van grote bedrijven in twintig verschillende landen over het arbeidsmarktperspectief van pas afgestudeerden. De ‘employability’ van RUG-alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2014 op plaats 86. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven (76) en de Universiteit Utrecht (82) de derde Nederlandse universiteit in deze top-150 van internationale universiteiten.

Laatst gewijzigd:17 december 2014 13:59

Meer nieuws