Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-alumni wereldwijd gewild

17 december 2014

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die recent werd gepubliceerd in de New York Times.

Het Franse HR-adviesbureau Emerging en het Duitse marktonderzoeksinstituut Trendence ondervroegen 2200 recruiters en 2300 bestuurders van grote bedrijven in twintig verschillende landen over het arbeidsmarktperspectief van pas afgestudeerden. De ‘employability’ van RUG-alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2014 op plaats 86. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven (76) en de Universiteit Utrecht (82) de derde Nederlandse universiteit in deze top-150 van internationale universiteiten.

Laatst gewijzigd:17 december 2014 13:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...