Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG-alumni wereldwijd gewild

17 december 2014

Een diploma van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) blijkt van grote waarde op de internationale arbeidsmarkt. Dat blijkt uit de Global Employability Survey die recent werd gepubliceerd in de New York Times.

Het Franse HR-adviesbureau Emerging en het Duitse marktonderzoeksinstituut Trendence ondervroegen 2200 recruiters en 2300 bestuurders van grote bedrijven in twintig verschillende landen over het arbeidsmarktperspectief van pas afgestudeerden. De ‘employability’ van RUG-alumni blijkt wereldwijd erg goed te zijn. De RUG staat in de ranking van 2014 op plaats 86. Daarmee is ze na de Technische Universiteit Eindhoven (76) en de Universiteit Utrecht (82) de derde Nederlandse universiteit in deze top-150 van internationale universiteiten.

Laatst gewijzigd:17 december 2014 13:59
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....