Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG400 gedenkboek

Viering 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen
02 december 2014
RUG400 gedenkboek
RUG400 gedenkboek

De Rijksuniversiteit Groningen vierde in 2014 haar 400-jarig bestaan. De viering kreeg als motto mee ‘for infinity’. Dit boek beoogt in woord en beeld de vele bijzondere momenten en evenementen van deze viering ‘voor altijd’ vast te leggen. Een feest dat de universiteit samen met haar omgeving op een grootse en veelzijdige wijze heeft gevierd. Voor de vele duizenden die eraan hebben deelgenomen zal dit boek een blijvende herinnering zijn.

Op 1 december 2014 verscheen deze geschiedschrijving (136  pag.) van de RUG400 viering, zoals dat ook is gebeurd bij de lustra van 1914, 1964 en 1989. Het is een tweetalige publicatie (Ned-Eng) met veel beeldmateriaal en digitale verwijzingen. Het gedenkboek is niet alleen bestemd voor relaties van de RUG, alle gasten (zoals Coimbra en eredoctoraten), samenwerkingspartners, sponsoren en medewerkers van de lustrumviering, het is digitaal beschikbaar voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Ook alle informatie van de RUG400 website zal bewaard blijven als digitaal archief.

RUG400 colofon

 • Tekst: Marjan Brouwers, Els van den Berg, Elmer Sterken
 • Vertaling: Marjan Brouwers
 • Final editing English texts: Universitaire Vertaal- en Correctiedienst
 • Redactie: Els van den Berg, Gert Gritter, Franck Smit
 • Vormgeving: Studio Composita
 • Website www.rug400.nl & digital archive: Studio Composita / Schitterend Media
 • ISBN: 978-90-367-7496-3

© Rijksuniversiteit Groningen, 2014

Laatst gewijzigd:08 december 2014 13:58

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...