Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG400 gedenkboek

Viering 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen
02 december 2014
RUG400 gedenkboek
RUG400 gedenkboek

De Rijksuniversiteit Groningen vierde in 2014 haar 400-jarig bestaan. De viering kreeg als motto mee ‘for infinity’. Dit boek beoogt in woord en beeld de vele bijzondere momenten en evenementen van deze viering ‘voor altijd’ vast te leggen. Een feest dat de universiteit samen met haar omgeving op een grootse en veelzijdige wijze heeft gevierd. Voor de vele duizenden die eraan hebben deelgenomen zal dit boek een blijvende herinnering zijn.

Op 1 december 2014 verscheen deze geschiedschrijving (136  pag.) van de RUG400 viering, zoals dat ook is gebeurd bij de lustra van 1914, 1964 en 1989. Het is een tweetalige publicatie (Ned-Eng) met veel beeldmateriaal en digitale verwijzingen. Het gedenkboek is niet alleen bestemd voor relaties van de RUG, alle gasten (zoals Coimbra en eredoctoraten), samenwerkingspartners, sponsoren en medewerkers van de lustrumviering, het is digitaal beschikbaar voor iedereen die daar belangstelling voor heeft. Ook alle informatie van de RUG400 website zal bewaard blijven als digitaal archief.

RUG400 colofon

 • Tekst: Marjan Brouwers, Els van den Berg, Elmer Sterken
 • Vertaling: Marjan Brouwers
 • Final editing English texts: Universitaire Vertaal- en Correctiedienst
 • Redactie: Els van den Berg, Gert Gritter, Franck Smit
 • Vormgeving: Studio Composita
 • Website www.rug400.nl & digital archive: Studio Composita / Schitterend Media
 • ISBN: 978-90-367-7496-3

© Rijksuniversiteit Groningen, 2014

Laatst gewijzigd:08 december 2014 13:58
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...