Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energy Academy Europe organiseert tiende Energy Convention

12 november 2014

De 10e editie van de Energy Convention vindt plaats op 18 en 19 november. De Energy Convention (voorheen Energy Delta Convention) is een vooraanstaand internationaal platform voor experts en (jonge) professionals in de energiesector, en wordt georganiseerd door Energy Academy Europe. Top-level vertegenwoordigers van onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheidsorganisaties bespreken de nieuwste onderwerpen in de energiesector. De Energy Convention is een must-visit voor iedereen die zijn of haar kennis en netwerk in de energiesector wil uitbreiden.

Energy Convention 2014
Energy Convention 2014

Innovation in Energy & Smart Cities

De focus van de 10e editie van de Energy Convention ligt op het ontwikkelen van nieuwe energie- en distributie oplossingen en modellen voor de groeiende wereldbevolking. De conventie behelst twee thema’s: innovatie in energie, Innovation in Energy, en slimme steden, Smart Cities. Smart Cities bekijkt met verschillende disciplines de uitdaging die groeiende steden wereldwijd met zich meebrengen, van smart-grids tot smart-mobility. Het programma van “Innovation in Energy” geeft een duidelijk perspectief van innovatieve manieren om in de wereldwijd groeiende vraag naar energie te voorzien, richt zich op energieconsumptie en op nieuwe bronnen van energie.

Charles Groenhuijsen, gerenommeerd correspondent en voormalig anchorman van het Nederlandse nieuws, zal de conventie presenteren. Hij zal keynote sprekers, komend van de Verenigde Naties, TU Delft en GasTerra introduceren. Naast de plenaire keynotes zullen de twee thema’s Innovation in Energy en Smart Cities besproken worden in twee aparte sessies. Deze sessies worden gevuld door vooraanstaande sprekers en vertegenwoordigers komend van onderzoeksinstellingen, bedrijven en de overheid. De interessante combinatie van de keynote- en sessiesprekers zorgt ervoor dat de informatie welke in de energiesector beschikbaar is, up-to-date is en wordt gedeeld met iedereen.

De Energy Academy Europe legt de verbinding tussen bedrijven en (young) professionals door het organiseren van verschillende side events tijdens de Energy Convention 2014. In de NRG Battle werken teams van studenten twee dagen lang aan oplossingen voor bedrijfscases. De beursvloer biedt werkgevers de mogelijkheid om toekomstig personeel te ontmoeten. De Energy Convention biedt bezoekers verschillende manieren om duurzaamheid te combineren met kennis en bied onder andere door serious gaming een interessant perspectief op energie. Gecombineerd met de expert- keynotes, vooraanstaande sessiesprekers en verschillende andere side events belooft de Energy Convention 2014 een unieke en goed gebalanceerde mix van inspiratie en wetenschap te worden.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de Energy Convention 2014, over keynote- en sessiesprekers, side events en registratie kunt u terecht op www.energyconvention.nl.

Laatst gewijzigd:12 november 2014 16:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...