Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energy Academy Europe organiseert tiende Energy Convention

12 november 2014

De 10e editie van de Energy Convention vindt plaats op 18 en 19 november. De Energy Convention (voorheen Energy Delta Convention) is een vooraanstaand internationaal platform voor experts en (jonge) professionals in de energiesector, en wordt georganiseerd door Energy Academy Europe. Top-level vertegenwoordigers van onderzoeksinstellingen, bedrijven en overheidsorganisaties bespreken de nieuwste onderwerpen in de energiesector. De Energy Convention is een must-visit voor iedereen die zijn of haar kennis en netwerk in de energiesector wil uitbreiden.

Energy Convention 2014
Energy Convention 2014

Innovation in Energy & Smart Cities

De focus van de 10e editie van de Energy Convention ligt op het ontwikkelen van nieuwe energie- en distributie oplossingen en modellen voor de groeiende wereldbevolking. De conventie behelst twee thema’s: innovatie in energie, Innovation in Energy, en slimme steden, Smart Cities. Smart Cities bekijkt met verschillende disciplines de uitdaging die groeiende steden wereldwijd met zich meebrengen, van smart-grids tot smart-mobility. Het programma van “Innovation in Energy” geeft een duidelijk perspectief van innovatieve manieren om in de wereldwijd groeiende vraag naar energie te voorzien, richt zich op energieconsumptie en op nieuwe bronnen van energie.

Charles Groenhuijsen, gerenommeerd correspondent en voormalig anchorman van het Nederlandse nieuws, zal de conventie presenteren. Hij zal keynote sprekers, komend van de Verenigde Naties, TU Delft en GasTerra introduceren. Naast de plenaire keynotes zullen de twee thema’s Innovation in Energy en Smart Cities besproken worden in twee aparte sessies. Deze sessies worden gevuld door vooraanstaande sprekers en vertegenwoordigers komend van onderzoeksinstellingen, bedrijven en de overheid. De interessante combinatie van de keynote- en sessiesprekers zorgt ervoor dat de informatie welke in de energiesector beschikbaar is, up-to-date is en wordt gedeeld met iedereen.

De Energy Academy Europe legt de verbinding tussen bedrijven en (young) professionals door het organiseren van verschillende side events tijdens de Energy Convention 2014. In de NRG Battle werken teams van studenten twee dagen lang aan oplossingen voor bedrijfscases. De beursvloer biedt werkgevers de mogelijkheid om toekomstig personeel te ontmoeten. De Energy Convention biedt bezoekers verschillende manieren om duurzaamheid te combineren met kennis en bied onder andere door serious gaming een interessant perspectief op energie. Gecombineerd met de expert- keynotes, vooraanstaande sessiesprekers en verschillende andere side events belooft de Energy Convention 2014 een unieke en goed gebalanceerde mix van inspiratie en wetenschap te worden.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de Energy Convention 2014, over keynote- en sessiesprekers, side events en registratie kunt u terecht op www.energyconvention.nl.

Laatst gewijzigd:12 november 2014 16:00
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...