Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG400-viering op Koninklijk Nederlands Instituut Rome

08 oktober 2014
Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome
Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome

Op vrijdag 10 oktober vindt op het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) een congres plaats ter ere van het 400 jarig-bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Thema van de bijeenkomst is het RUG-speerpunt Sustainable Society. Het congres wordt bijgewoond door de drie Nederlandse ambassadeurs in Rome, collegevoorzitter Sibrand Poppema van de RUG, vertegenwoordigers van de Romeinse universiteiten Roma Tre, LUISS en La Sapienza, en onderzoekers van diverse nationale instituten die in Rome gevestigd zijn.

Poppema en rector Mario Panizza ondertekenen tijdens het congres een overeenkomst waarmee de RUG en de universiteit Roma Tre hun samenwerking bekrachtigen.

Meer informatie: website KNIR

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...