Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG400-viering op Koninklijk Nederlands Instituut Rome

08 oktober 2014
Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome
Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome

Op vrijdag 10 oktober vindt op het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) een congres plaats ter ere van het 400 jarig-bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Thema van de bijeenkomst is het RUG-speerpunt Sustainable Society. Het congres wordt bijgewoond door de drie Nederlandse ambassadeurs in Rome, collegevoorzitter Sibrand Poppema van de RUG, vertegenwoordigers van de Romeinse universiteiten Roma Tre, LUISS en La Sapienza, en onderzoekers van diverse nationale instituten die in Rome gevestigd zijn.

Poppema en rector Mario Panizza ondertekenen tijdens het congres een overeenkomst waarmee de RUG en de universiteit Roma Tre hun samenwerking bekrachtigen.

Meer informatie: website KNIR

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....