Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG400-viering op Koninklijk Nederlands Instituut Rome

08 oktober 2014
Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome
Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome

Op vrijdag 10 oktober vindt op het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) een congres plaats ter ere van het 400 jarig-bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Thema van de bijeenkomst is het RUG-speerpunt Sustainable Society. Het congres wordt bijgewoond door de drie Nederlandse ambassadeurs in Rome, collegevoorzitter Sibrand Poppema van de RUG, vertegenwoordigers van de Romeinse universiteiten Roma Tre, LUISS en La Sapienza, en onderzoekers van diverse nationale instituten die in Rome gevestigd zijn.

Poppema en rector Mario Panizza ondertekenen tijdens het congres een overeenkomst waarmee de RUG en de universiteit Roma Tre hun samenwerking bekrachtigen.

Meer informatie: website KNIR

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Franse aandacht voor onze Bijzondere Collecties

  De Société bibliographique de France, een Franse vereniging voor boekwetenschappers en boekhistorici, heeft conservator Alisa van de Haar geïnterviewd over de Groningse Bijzondere Collecties. In het interview vertelt Van de Haar onder andere over de...

 • 08 januari 2019

  Het licht voor literatuur aansteken

  Mathijs Sanders leeft ín en mét literatuur en draagt dat uit waar hij kan. Als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde kan hij er bovendien ván leven. Hij beschouwt zichzelf als een geluksvogel. ‘Ik zou niks anders willen doen.’

 • 18 december 2018

  Populisme bestormt de hitlijsten

  De Top 2000-tijd breekt weer aan: sommigen haten de uitzending, voor anderen mag het nog wel langer duren. De samenstelling van deze lijst ‘beste’ popnummers is onlosmakelijk verbonden met lobby’s om nummers hoog in de lijst te krijgen. Waarom vinden...