Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG naar plaats 117 in nieuwe THE ranking

01 oktober 2014

De Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar op plaats 117 van de Times Higher Education World University ranking. Dat betekent dat de RUG ten opzichte van vorig jaar een aantal plaatsen is gezakt. Dit geldt overigens voor het merendeel van de Nederlandse universiteiten. De ranglijst werd woensdagavond 1 oktober gepubliceerd.

Collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema reageert engszins verrast op het nieuws: 'Ik kan dit niet goed begrijpen. In de Shanghai ranking steeg de RUG in 2014 naar plaats 82 en in de QS ranking naar plaats 90. We zullen de resultaten van THE grondig bestuderen en samen met hen bekijken waar de oorzaak van deze daling ligt.'

Laatst gewijzigd:02 oktober 2014 10:58
printView this page in: English

Meer nieuws