Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG naar plaats 117 in nieuwe THE ranking

01 oktober 2014

De Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar op plaats 117 van de Times Higher Education World University ranking. Dat betekent dat de RUG ten opzichte van vorig jaar een aantal plaatsen is gezakt. Dit geldt overigens voor het merendeel van de Nederlandse universiteiten. De ranglijst werd woensdagavond 1 oktober gepubliceerd.

Collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema reageert engszins verrast op het nieuws: 'Ik kan dit niet goed begrijpen. In de Shanghai ranking steeg de RUG in 2014 naar plaats 82 en in de QS ranking naar plaats 90. We zullen de resultaten van THE grondig bestuderen en samen met hen bekijken waar de oorzaak van deze daling ligt.'

Laatst gewijzigd:02 oktober 2014 10:58
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....