Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG naar plaats 117 in nieuwe THE ranking

01 oktober 2014

De Rijksuniversiteit Groningen staat dit jaar op plaats 117 van de Times Higher Education World University ranking. Dat betekent dat de RUG ten opzichte van vorig jaar een aantal plaatsen is gezakt. Dit geldt overigens voor het merendeel van de Nederlandse universiteiten. De ranglijst werd woensdagavond 1 oktober gepubliceerd.

Collegevoorzitter prof. dr. Sibrand Poppema reageert engszins verrast op het nieuws: 'Ik kan dit niet goed begrijpen. In de Shanghai ranking steeg de RUG in 2014 naar plaats 82 en in de QS ranking naar plaats 90. We zullen de resultaten van THE grondig bestuderen en samen met hen bekijken waar de oorzaak van deze daling ligt.'

Laatst gewijzigd:02 oktober 2014 10:58

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...