Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening Green Office Groningen op Dag van de Duurzaamheid

08 oktober 2014

Vrijdag 10 oktober opent Jan de Jeu, vice-voorzitter van het CvB , Green Office Groningen, hét aanspreekpunt voor studenten en medewerkers over duurzaamheid binnen de Rijksuniversiteit Groningen. Green Office wil duurzaam onderzoek, onderwijs en initiatieven bij elkaar brengen. Per oktober zijn daartoe vijf medewerkers aangesteld.

Green Office werkt onder anderen samen met de taakgroep Green University (voorheen Stuurgroep Duurzaamheid), de wetenschapswinkel, bestaande studenteninitiatieven en lokale duurzaamheidsinitiatieven. Deze partijen komen samen tijdens de officiële opening van Green Office op de Dag van de Duurzaamheid, waarop landelijk allerlei acties en evenementen worden georganiseerd om de overgang naar een duurzamere samenleving te versnellen.

Programma

13.00-13.30 - Informatiemarkt met live muziek

13.30-14.00 - Officiële opening door Jan de Jeu en presentatie Green Office

14.00-14.45 - Pauze en informatiemarkt (organisaties uit Groningen, gemeente en universiteit)

14.45-15.45 - Workshops over duurzaamheid:

 1. Voeding (ism Frankville, YFM)
 2. Energie (ism Energy Academy Club)
 3. Kleding (ism Stoere Vrouwen)
 4. Vervoer (ism Energy Expo)

15.45-17.00 - Netwerkborrel, prijsuitreiking en duurzame pubquiz

Datum en tijd: vrijdag 10 oktober, 13.00-17.00

Locatie: Usva, Munnekeholm 10

Meer informatie en aanmelden

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....