Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Opening Green Office Groningen op Dag van de Duurzaamheid

08 oktober 2014

Vrijdag 10 oktober opent Jan de Jeu, vice-voorzitter van het CvB , Green Office Groningen, hét aanspreekpunt voor studenten en medewerkers over duurzaamheid binnen de Rijksuniversiteit Groningen. Green Office wil duurzaam onderzoek, onderwijs en initiatieven bij elkaar brengen. Per oktober zijn daartoe vijf medewerkers aangesteld.

Green Office werkt onder anderen samen met de taakgroep Green University (voorheen Stuurgroep Duurzaamheid), de wetenschapswinkel, bestaande studenteninitiatieven en lokale duurzaamheidsinitiatieven. Deze partijen komen samen tijdens de officiële opening van Green Office op de Dag van de Duurzaamheid, waarop landelijk allerlei acties en evenementen worden georganiseerd om de overgang naar een duurzamere samenleving te versnellen.

Programma

13.00-13.30 - Informatiemarkt met live muziek

13.30-14.00 - Officiële opening door Jan de Jeu en presentatie Green Office

14.00-14.45 - Pauze en informatiemarkt (organisaties uit Groningen, gemeente en universiteit)

14.45-15.45 - Workshops over duurzaamheid:

 1. Voeding (ism Frankville, YFM)
 2. Energie (ism Energy Academy Club)
 3. Kleding (ism Stoere Vrouwen)
 4. Vervoer (ism Energy Expo)

15.45-17.00 - Netwerkborrel, prijsuitreiking en duurzame pubquiz

Datum en tijd: vrijdag 10 oktober, 13.00-17.00

Locatie: Usva, Munnekeholm 10

Meer informatie en aanmelden

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...