Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Roel Boomstra Europees damkampioen

15 oktober 2014

Roel Boomstra heeft in Tallinn de Europese damtitel veroverd. De Groningse student Natuurkunde eindigde in de hoofdstad van Estland op twaalf punten.

Photographer: Raigo Pajula
Photographer: Raigo Pajula

Hij nam het op tegen zwaargewichten als drievoudig wereldkampioen Alexander Schwartzman, zesvoudig wereldkampioen Alexander Georgiev en tienvoudig wereldkampioen Aleksei Tsjizjov. De 21-jarige Boomstra won drie van zijn negen partijen en speelde de overige zes remise.

Op de Europese kampioenschappen van 2012 werd Boomstra nog elfde. Op de wereldkampioenschappen van 2013 won hij brons.

Laatst gewijzigd:10 februari 2017 15:01
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2018

  Trage ‘hete elektronen’ verbeteren efficiëntie zonnecellen

  Fotonen waarvan de energie-inhoud groter is dan wat een halfgeleider kan absorberen produceren zogeheten ‘hete elektronen’. Het teveel aan energie dat die bij zich dragen gaat snel verloren door omzetting in warmte. RUG hoogleraar Maria Antonietta Loi...

 • 09 januari 2018

  Nieuw model brengt revolutionaire transistor dichterbij

  RUG-promovendus Siddhartha Omar heeft de ruis bestudeerd in het transport van elektronenspins in grafeen. Zijn conclusies is dat onzuiverheden in grafeen het transport hinderen. Deze ontdekking is een nieuwe stap richting een revolutionaire transistor...

 • 21 december 2017

  Broerstraat 5, Nummer 4, december 2017

  De hoofdpersonen in het decembernummer van ons alumnimagazine Broerstraat 5 leggen een positieve daadkracht aan de dag, die blijk geeft van veel optimisme voor de toekomst.