Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Paul Polman voorzitter Ubbo Emmius Fonds

24 oktober 2014
Paulus Gerardus Josephus Maria Polman

Unilever-topman Paul Polman (1956) is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF), het alumnifonds van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de algemene bestuursvergadering van het fonds. Polman is de opvolger van Jan Willem Baud, die wel actief blijft als bestuurslid. Het Ubbo Emmius Fonds werft gelden voor onder meer leerstoelen, wetenschappelijk onderzoek, kenniscentra en studiebeurzen. In 2013 ontving de RUG dankzij bemiddeling van het fonds bijna 3,4 miljoen euro aan donaties en toezeggingen voor de komende jaren.

Eredoctoraat

Polman studeerde economie in Groningen en haalde in 1977 zijn kandidaatsexamen economie. In juni 2014 ontving hij een eredoctoraat van de RUG vanwege ‘..zijn uitzonderlijke drive om ondernemerschap en duurzame ontwikkeling succesvol te combineren.’ Polman is naast CEO van Unilever onder meer voorzitter van de World Business Council for Sustainable Development en bestuurslid van UN Global Compact, de Consumer Goods Forum en Conservation International. In 2012 en 2013 was hij, op verzoek van VN Secretaris-generaal Ban Ki-moon, lid van het UN High Level Panel on the Post-2015 Agenda.

Bestuurswisselingen

Tijdens de bijeenkomst gisteren werden nog meer bestuurswisselingen bekend gemaakt. Zo treden RUG-alumni Jeroen Dietvorst (onder meer eigenaar van House of Sales en van Schamhart en Dietvorst) en Eddie Perdok (CEO Kramp B.V.) toe tot het dagelijks bestuur van het UEF, waar zij Jan Overmeer en George Möller opvolgen. Het bestuur van het Ubbo Emmius Fonds bestaat uit oud-studenten van de universiteit met vooraanstaande posities in de maatschappij. Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden ten bate van het fonds.

Meer informatie over het Ubbo Emmius Fonds

Laatst gewijzigd:27 oktober 2014 10:16
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....