Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt opnieuw in top 100

16 september 2014

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw gestegen in de top 100 van een belangrijke ranglijst. In de QS World University Rankings neemt de RUG nu plek 90 in, zeven plaatsen hoger dan vorig jaar, toen de RUG op plaats 97 stond. De stijging is vooral te danken aan een hoger percentage internationale studenten en een betere score op het gebied van wetenschappelijke citaties per wetenschappelijk medewerker.

Een maand geleden werd al bekend dat de RUG in de prestigieuze Academic Ranking of World Universities (ook vaak Shanghai-ranking genoemd) 10 plaatsen is gestegen, van 92 naar de 82e positie. Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat: ’Onze nieuwe positie in deze ranglijst betekent dat de prestaties van onze wetenschappers en onze reputatie wereldwijd steeds beter gewaardeerd worden. Voor het aantrekken van internationale studenten en onderzoekers is deze top 100 notering zeer belangrijk. Daarnaast biedt het voor ons nieuwe mogelijkheden om fondsen te werven voor onderzoek.’ De ARWU (Shanghai) ranking en de QS ranking worden wereldwijd als toonaangevend beschouwd.

De lijst van beste universiteiten wereldwijd wordt aangevoerd door de Massachusetts Institute of Technology en Harvard University in de Verenigde Staten en de University of Cambridge in het Verenigd Koninkrijk.
Laatst gewijzigd:16 september 2014 09:10
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...