Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt opnieuw in top 100

16 september 2014

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw gestegen in de top 100 van een belangrijke ranglijst. In de QS World University Rankings neemt de RUG nu plek 90 in, zeven plaatsen hoger dan vorig jaar, toen de RUG op plaats 97 stond. De stijging is vooral te danken aan een hoger percentage internationale studenten en een betere score op het gebied van wetenschappelijke citaties per wetenschappelijk medewerker.

Een maand geleden werd al bekend dat de RUG in de prestigieuze Academic Ranking of World Universities (ook vaak Shanghai-ranking genoemd) 10 plaatsen is gestegen, van 92 naar de 82e positie. Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat: ’Onze nieuwe positie in deze ranglijst betekent dat de prestaties van onze wetenschappers en onze reputatie wereldwijd steeds beter gewaardeerd worden. Voor het aantrekken van internationale studenten en onderzoekers is deze top 100 notering zeer belangrijk. Daarnaast biedt het voor ons nieuwe mogelijkheden om fondsen te werven voor onderzoek.’ De ARWU (Shanghai) ranking en de QS ranking worden wereldwijd als toonaangevend beschouwd.

De lijst van beste universiteiten wereldwijd wordt aangevoerd door de Massachusetts Institute of Technology en Harvard University in de Verenigde Staten en de University of Cambridge in het Verenigd Koninkrijk.
Laatst gewijzigd:16 september 2014 09:10
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...