Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt opnieuw in top 100

16 september 2014

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw gestegen in de top 100 van een belangrijke ranglijst. In de QS World University Rankings neemt de RUG nu plek 90 in, zeven plaatsen hoger dan vorig jaar, toen de RUG op plaats 97 stond. De stijging is vooral te danken aan een hoger percentage internationale studenten en een betere score op het gebied van wetenschappelijke citaties per wetenschappelijk medewerker.

Een maand geleden werd al bekend dat de RUG in de prestigieuze Academic Ranking of World Universities (ook vaak Shanghai-ranking genoemd) 10 plaatsen is gestegen, van 92 naar de 82e positie. Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat: ’Onze nieuwe positie in deze ranglijst betekent dat de prestaties van onze wetenschappers en onze reputatie wereldwijd steeds beter gewaardeerd worden. Voor het aantrekken van internationale studenten en onderzoekers is deze top 100 notering zeer belangrijk. Daarnaast biedt het voor ons nieuwe mogelijkheden om fondsen te werven voor onderzoek.’ De ARWU (Shanghai) ranking en de QS ranking worden wereldwijd als toonaangevend beschouwd.

De lijst van beste universiteiten wereldwijd wordt aangevoerd door de Massachusetts Institute of Technology en Harvard University in de Verenigde Staten en de University of Cambridge in het Verenigd Koninkrijk.
Laatst gewijzigd:16 september 2014 09:10

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...