Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG stijgt opnieuw in top 100

16 september 2014

De Rijksuniversiteit Groningen is opnieuw gestegen in de top 100 van een belangrijke ranglijst. In de QS World University Rankings neemt de RUG nu plek 90 in, zeven plaatsen hoger dan vorig jaar, toen de RUG op plaats 97 stond. De stijging is vooral te danken aan een hoger percentage internationale studenten en een betere score op het gebied van wetenschappelijke citaties per wetenschappelijk medewerker.

Een maand geleden werd al bekend dat de RUG in de prestigieuze Academic Ranking of World Universities (ook vaak Shanghai-ranking genoemd) 10 plaatsen is gestegen, van 92 naar de 82e positie. Collegevoorzitter Sibrand Poppema is blij met het resultaat: ’Onze nieuwe positie in deze ranglijst betekent dat de prestaties van onze wetenschappers en onze reputatie wereldwijd steeds beter gewaardeerd worden. Voor het aantrekken van internationale studenten en onderzoekers is deze top 100 notering zeer belangrijk. Daarnaast biedt het voor ons nieuwe mogelijkheden om fondsen te werven voor onderzoek.’ De ARWU (Shanghai) ranking en de QS ranking worden wereldwijd als toonaangevend beschouwd.

De lijst van beste universiteiten wereldwijd wordt aangevoerd door de Massachusetts Institute of Technology en Harvard University in de Verenigde Staten en de University of Cambridge in het Verenigd Koninkrijk.
Laatst gewijzigd:16 september 2014 09:10
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....