Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG op tweede plaats in Elsevier ranglijst

25 september 2014

De Nederlandse hoogleraren en universitair hoofddocenten beoordelen de Rijksuniversiteit Groningen als een na beste brede universiteit van Nederland. De universiteit is daarmee twee plaatsen gestegen in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van tijdschrift Elsevier naar ‘De Beste Studies’. Studenten plaatsen de RUG op de derde plaats onder de brede universiteiten. Elsevier beoordeelt vooral de kwaliteit van het onderwijs.

Oordeel opleidingen

Dertien bacheloropleidingen van de RUG zijn door studenten beoordeeld als de beste in het land. Het gaat om Archeologie, Bedrijfskunde, Bewegingswetenschappen, English language and culture, Farmacie, Geneeskunde, Informatiekunde, International business, Life science and technology, Scheikunde, Taalwetenschap, Theologie en Wiskunde. Studenten beoordeelden in de Elsevier-enquête hun opleiding en universiteit op aanwezige faciliteiten, de inrichting van de opleiding, de kwaliteit van onderwijs en docenten, de toetsing en de interne organisatie en communicatie. Theologie heeft net als vorig jaar een bijzonder hoge tevredenheidsscore van 82, een staat daarmee in de landelijke top 5 van hoogste tevredenheidsscores.

Hoogleraren van andere universiteiten beoordelen de RUG-bachelors Biologie, Farmacie, Nederlandse taal en cultuur, Theologie en Wijsbegeerte als de beste van Nederland. Ze oordeelden in zijn algemeenheid dat de gemiddelde kwaliteit van de bachelorprogramma's van de RUG de hoogste is van de brede universiteiten.

Voor de masters is een minder volledig beeld te geven. Veel masters zijn uniek, andere zijn niet beoordeeld. Van de gerangschikte masters behaalt de RUG elf keer een eerste plek: met Artificial intelligence, Biomedical sciences, Econometrics and operations research, Farmacie, Finance, Geneeskunde, Human movement sciences, Marketing, Human Resources Management, Sociologie, Tandheelkunde en Theologie & religiewetenschap. Over masteropleidingen gaven de hoogleraren geen oordeel.

Een uitgebreide vergelijking van alle opleidingen is te vinden op de website van Elsevier.

Laatst gewijzigd:01 oktober 2014 09:25
printView this page in: English

Meer nieuws