Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG beperkt CO2-uitstoot met klimaatneutraal printen

10 september 2014

De RUG gaat met het gebruik van het Carbon Balanced Printing programma van Ricoh de CO2-uitstoot van de universitaire printomgeving met 40% verlagen. Dit past bij de ambitie van de RUG om de duurzaamheid te vergroten.

Naast de inzet van energiezuinige printers worden ook ieder jaar zestien miljoen vellen papier bespaard. De onvermijdelijke restuitstoot van CO2 wordt 100% gecompenseerd door middel van VN gecertificeerde credits. Hierdoor printen medewerkers en studenten vanaf nu volledig klimaatneutraal.

Persbericht van Ricoh

Beperking CO2
Beperking CO2
Laatst gewijzigd:18 december 2014 08:56

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...