Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG beperkt CO2-uitstoot met klimaatneutraal printen

10 september 2014

De RUG gaat met het gebruik van het Carbon Balanced Printing programma van Ricoh de CO2-uitstoot van de universitaire printomgeving met 40% verlagen. Dit past bij de ambitie van de RUG om de duurzaamheid te vergroten.

Naast de inzet van energiezuinige printers worden ook ieder jaar zestien miljoen vellen papier bespaard. De onvermijdelijke restuitstoot van CO2 wordt 100% gecompenseerd door middel van VN gecertificeerde credits. Hierdoor printen medewerkers en studenten vanaf nu volledig klimaatneutraal.

Persbericht van Ricoh

Beperking CO2
Beperking CO2
Laatst gewijzigd:18 december 2014 08:56

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...