Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG beperkt CO2-uitstoot met klimaatneutraal printen

10 september 2014

De RUG gaat met het gebruik van het Carbon Balanced Printing programma van Ricoh de CO2-uitstoot van de universitaire printomgeving met 40% verlagen. Dit past bij de ambitie van de RUG om de duurzaamheid te vergroten.

Naast de inzet van energiezuinige printers worden ook ieder jaar zestien miljoen vellen papier bespaard. De onvermijdelijke restuitstoot van CO2 wordt 100% gecompenseerd door middel van VN gecertificeerde credits. Hierdoor printen medewerkers en studenten vanaf nu volledig klimaatneutraal.

Persbericht van Ricoh

Beperking CO2
Beperking CO2
Laatst gewijzigd:18 december 2014 08:56

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...