Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: Studenten maken een slim verband, de studie Multilingualism en de sociale invloed van een dansvoorstelling

24 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Studenten maken een slim verband. Een team van RUG-studenten doet mee aan de internationale iGEM-competitie. Ze maken een verband dat brandwonden heelt en infecties voorkomt.
 • Multilingualism studeren. De RUG kent sinds kort een nieuw internationaal masterprogramma: Multilingualism. Het programma richt zich op de bestudering van meertaligheid in al haar aspecten.
 • De sociale impact van een dansvoorstelling. Beïnvloedt een voorstelling het gedrag van de individuele toeschouwers, hun onderlinge verhoudingen en de vorming van een ‘gemeenschap’? Een RUG-onderzoeksteam (sociale psychologie en kunstmatige intelligentie) onderzoekt het, samen met dansgroep Random Collision.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 13:36

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...