Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: Studenten maken een slim verband, de studie Multilingualism en de sociale invloed van een dansvoorstelling

24 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

  • Studenten maken een slim verband. Een team van RUG-studenten doet mee aan de internationale iGEM-competitie. Ze maken een verband dat brandwonden heelt en infecties voorkomt.
  • Multilingualism studeren. De RUG kent sinds kort een nieuw internationaal masterprogramma: Multilingualism. Het programma richt zich op de bestudering van meertaligheid in al haar aspecten.
  • De sociale impact van een dansvoorstelling. Beïnvloedt een voorstelling het gedrag van de individuele toeschouwers, hun onderlinge verhoudingen en de vorming van een ‘gemeenschap’? Een RUG-onderzoeksteam (sociale psychologie en kunstmatige intelligentie) onderzoekt het, samen met dansgroep Random Collision.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 13:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws