Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe video's Unifocus: Studenten maken een slim verband, de studie Multilingualism en de sociale invloed van een dansvoorstelling

24 september 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Studenten maken een slim verband. Een team van RUG-studenten doet mee aan de internationale iGEM-competitie. Ze maken een verband dat brandwonden heelt en infecties voorkomt.
 • Multilingualism studeren. De RUG kent sinds kort een nieuw internationaal masterprogramma: Multilingualism. Het programma richt zich op de bestudering van meertaligheid in al haar aspecten.
 • De sociale impact van een dansvoorstelling. Beïnvloedt een voorstelling het gedrag van de individuele toeschouwers, hun onderlinge verhoudingen en de vorming van een ‘gemeenschap’? Een RUG-onderzoeksteam (sociale psychologie en kunstmatige intelligentie) onderzoekt het, samen met dansgroep Random Collision.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:12 januari 2018 13:36
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....