Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jephta de Visser nieuwe RUG-huisdichter

01 september 2014

Jephta de Visser (21) is de nieuwe huisdichter van de RUG. De derdejaars student kunstgeschiedenis heeft volgens de jury een eigen stem en oog voor pakkende details. Op haar 17e won zij de eerste prijs van Doe Maar Dicht Maar, de landelijke wedstrijd voor scholieren. Vier jaar lang kwam er geen gedicht meer uit haar pen, maar in het zicht van de verkiezing van de nieuwe huisdichter nam ze een enorme spurt en kwam met vijf gedichten op de proppen. Dat was genoeg.

Jephta de Visser is de vijftiende huisdichter van de RUG. Zij volgt Lilian Zielstra op. Van de studenten die in die vijftien jaar huisdichter waren, zijn er heel wat ook echt schrijver geworden: Daniel Dee, Petra Else Jekel, Jurre van den Berg, Ruth Koops van ’t Jagt, Sacha Landkroon (dichter van het Akwartier in de stad), Joost Oomen (de huidige stadsdichter) Jet Langerak en Paulien Sparreboom. De huisdichters worden steeds door een andere jury gekozen. Dit jaar beoordeelden dichter Kasper Peters, Lilian Zielstra, Tim Bakker (student redacteur UK) en hoogleraar Gilles Dorleijn (voorzitter) de ingezonden gedichten.

Opening Academisch Jaar

Jephta treedt vandaag, maandag 1 september, op tijdens de opening van het Academisch Jaar (#oaj14). Het is haar debuut als huisdichter. Het komende jaar schrijft ze iedere maand een gedicht voor de UK, de Universiteitskrant en treedt op bij talrijke evenementen.

Laatst gewijzigd:15 januari 2018 10:19

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...