Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Globalisation Studies Groningen leading partner in developing a new Global Land Tool Network interdisciplinary research programme

01 september 2014

Globalisation Studies Groningen is leading partner in developing a new Global Land Tool Network interdisciplinary research programme involving excellent master’s students.  Many master’s students worldwide already undertake land-related fieldwork as a part of their studies (mostly as a part of a thesis project). The Global Land Tool Network will develop a programme which establishes a more systematic approach to these research projects. Once implemented, the programme will partner pairs of students from universities from the global North with pairs of students from Southern universities, to undertake field research on land-related issues, with a particular focus on the use of pro-poor and gender-responsive land tools for the realisation of tenure security for all.

For more information on the research programme, please contact Lisette Meij (lisettemeij@gmail.com) or Leon Verstappen (l.c.a.verstappen@rug.nl).

Laatst gewijzigd:01 september 2014 16:02

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....