Promotie Leenke Visser: Preventiemaatregelen alcoholgebruik richten op specifieke groepen jongeren

22 september 2014

Opvoeding, zelfcontrole, agressief gedrag, alcoholgebruik door vrienden en verschillende sociaal-demografische kenmerken zijn voorspellend voor alcoholgebruik door jongeren. Dit blijkt uit onderzoek van psycholoog Leenke Visser. Omdat alcoholgebruik door jongeren de afgelopen deccenia een groot maatschappelijk gezondheidsprobleem is geworden, heeft zij onderzocht welke factoren voorspellen of jongeren gaan drinken zodat er gerichter preventiemaatregelen genomen kunnen worden. Visser promoveert op 22 september 2014 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek maakt deel uit van de TRAILS-studie, die al vanaf 2001 de gezondheid van kinderen op weg naar volwassenheid volgt.

Surf voor meer informatie naar het persbericht op de UMCG-site

Laatst gewijzigd:14 oktober 2014 12:52