Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Geodienst in Unifocus, videomagazine van de RUG

27 augustus 2014

De Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen stimuleert en ondersteunt het gebruik van ruimtelijke analyse- en visualisatietechnieken binnen en buiten de RUG. De Geodienst houdt zich bezig met Geografische informatie systemen (GIS), cartografie en het ontsluiten van geodata. Een sprekend voorbeeld zijn de wateroverlastlandschapskaarten die in een oogopslag duidelijk maken op welke plek extreme regenval leidt tot wateroverlast.

Meer weten? Ontdek de Geodienst op 9 september a.s. tijdens het ICT-Kenniscafé in het Infoversum!

Laatst gewijzigd:17 oktober 2017 14:30

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...