Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Terug naar de RUG

25 augustus 2014

De KEI-week is net afgelopen en de stad zit vol eerstejaars met hooggespannen verwachtingen. Tegelijkertijd beginnen studenten die dit jaar willen afstuderen zich voorzichtig af te vragen wat ze nu eigenlijk nà die studie gaan doen.

78,5% van de studenten verwacht dat ze niet gemakkelijk hun droombaan zullen vinden (resultaat NEXT enquête 2014). Het vinden van een baan na je studie is een proces waar je idealiter niet in de laatste maand van je laatste jaar mee begint. Sterker nog; je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Matt Berndt is Campus Career Coach op de Universiteit van Texas. Daarnaast is hij directeur van CSO, de moederorganisatie van Career ConNEXT. Berndt merkt tijdens zijn werk op de campus in Texas dat veel studenten direct een baan willen na het afstuderen. “It’s easy to say ‘I want a good job when I graduate’. It’s hard to define what that means to you, and to start planning and taking the steps to get that job.

Gelukkig is er op de Rijksuniversiteit Groningen NEXT Career Services om je juist daar bij te helpen. Vanaf maandag 8 september staat de nieuwe groep – speciaal daarvoor opgeleide – studenten voor je klaar in de UB (kamer 0123) om je vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie, openingstijden en handige tips en artikelen over de voorbereiding op de arbeidsmarkt op de vernieuwde website: www.rug.nl/next.

Laatst gewijzigd:17 februari 2017 11:08

Meer nieuws