Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Terug naar de RUG

25 augustus 2014

De KEI-week is net afgelopen en de stad zit vol eerstejaars met hooggespannen verwachtingen. Tegelijkertijd beginnen studenten die dit jaar willen afstuderen zich voorzichtig af te vragen wat ze nu eigenlijk nà die studie gaan doen.

78,5% van de studenten verwacht dat ze niet gemakkelijk hun droombaan zullen vinden (resultaat NEXT enquête 2014). Het vinden van een baan na je studie is een proces waar je idealiter niet in de laatste maand van je laatste jaar mee begint. Sterker nog; je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Matt Berndt is Campus Career Coach op de Universiteit van Texas. Daarnaast is hij directeur van CSO, de moederorganisatie van Career ConNEXT. Berndt merkt tijdens zijn werk op de campus in Texas dat veel studenten direct een baan willen na het afstuderen. “It’s easy to say ‘I want a good job when I graduate’. It’s hard to define what that means to you, and to start planning and taking the steps to get that job.

Gelukkig is er op de Rijksuniversiteit Groningen NEXT Career Services om je juist daar bij te helpen. Vanaf maandag 8 september staat de nieuwe groep – speciaal daarvoor opgeleide – studenten voor je klaar in de UB (kamer 0123) om je vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie, openingstijden en handige tips en artikelen over de voorbereiding op de arbeidsmarkt op de vernieuwde website: www.rug.nl/next.

Laatst gewijzigd:17 februari 2017 11:08
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...