Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG staat stil bij slachtoffers MH17

23 juli 2014

Op deze dag van nationale rouw staat de Rijksuniversiteit Groningen stil bij de slachtoffers van het verongelukte vliegtuig MH17. In het bijzonder bij eerstejaars studente geneeskunde Emma Essers die samen met haar vader, moeder en broer in het rampvliegtuig zat. En ook bij naaste familie van een medewerkster en een student die bij de ramp om het leven zijn gekomen. De vlaggen bij de universiteitsgebouwen hangen halfstok. Om 16.00 uur vanmiddag zal een minuut stilte in acht genomen worden.

In het onderwijsgebouw van de Faculteit der Medische Wetenschappen is sinds maandagmiddag 21 juli een herdenkingsplek ingericht voor Emma Essers waar ook een condoleanceregister getekend kan worden.

Vanavond zal een vertegenwoordiging van het College van Bestuur meelopen met de stille tocht die in de binnenstad van Groningen wordt gehouden. Medewerkers van de universiteit zijn geïnformeerd over de stille tocht en uitgenodigd om mee te lopen.

Laatst gewijzigd:23 juli 2014 14:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws