Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG staat stil bij slachtoffers MH17

23 juli 2014

Op deze dag van nationale rouw staat de Rijksuniversiteit Groningen stil bij de slachtoffers van het verongelukte vliegtuig MH17. In het bijzonder bij eerstejaars studente geneeskunde Emma Essers die samen met haar vader, moeder en broer in het rampvliegtuig zat. En ook bij naaste familie van een medewerkster en een student die bij de ramp om het leven zijn gekomen. De vlaggen bij de universiteitsgebouwen hangen halfstok. Om 16.00 uur vanmiddag zal een minuut stilte in acht genomen worden.

In het onderwijsgebouw van de Faculteit der Medische Wetenschappen is sinds maandagmiddag 21 juli een herdenkingsplek ingericht voor Emma Essers waar ook een condoleanceregister getekend kan worden.

Vanavond zal een vertegenwoordiging van het College van Bestuur meelopen met de stille tocht die in de binnenstad van Groningen wordt gehouden. Medewerkers van de universiteit zijn geïnformeerd over de stille tocht en uitgenodigd om mee te lopen.

Laatst gewijzigd:23 juli 2014 14:47

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...