Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG staat stil bij slachtoffers MH17

23 juli 2014

Op deze dag van nationale rouw staat de Rijksuniversiteit Groningen stil bij de slachtoffers van het verongelukte vliegtuig MH17. In het bijzonder bij eerstejaars studente geneeskunde Emma Essers die samen met haar vader, moeder en broer in het rampvliegtuig zat. En ook bij naaste familie van een medewerkster en een student die bij de ramp om het leven zijn gekomen. De vlaggen bij de universiteitsgebouwen hangen halfstok. Om 16.00 uur vanmiddag zal een minuut stilte in acht genomen worden.

In het onderwijsgebouw van de Faculteit der Medische Wetenschappen is sinds maandagmiddag 21 juli een herdenkingsplek ingericht voor Emma Essers waar ook een condoleanceregister getekend kan worden.

Vanavond zal een vertegenwoordiging van het College van Bestuur meelopen met de stille tocht die in de binnenstad van Groningen wordt gehouden. Medewerkers van de universiteit zijn geïnformeerd over de stille tocht en uitgenodigd om mee te lopen.

Laatst gewijzigd:23 juli 2014 14:47
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....