Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De pijn van Theunis Piersma in nieuwe Broerstraat 5

11 juli 2014
Alumnimagazine Broerstraat 5, juli 2014
Alumnimagazine Broerstraat 5, juli 2014

De pijn van Theunis Piersma over de wereldwijde achteruitgang van de natuur wordt verzacht door de Spinozapremie van NWO. In het julinummer van Broerstraat 5 vertelt de trekvogelhoogleraar hoe. Ook wiskundigen van de Rijksuniversiteit Groningen kregen NWO-subsidies voor hun onderzoek - aan slimme energienetwerken, ‘smart grids’, voor de toekomst. Verder in deze editie de Groningse nuchterheid van scheikundige Jan Willem Miel onder zijn wonderlijke ervaringen als leerling van ‘Iceman’ Wim Hof, NOS-correspondent Marc Bessems vanuit oranje Brazilië, de theorieën van wereldberoemd econoom Dani Rodrik, studententijdherinneringen van dichteres Ellen Deckwitz en verhalen over Neerlands eerste HBS én eerste leerstoel Mongolië, beide opgericht in Groningen. Een foto-impressie, tot slot, geeft een terugblik op de For Infinity-viering van 400 jaar RUG, die meer dan 150.000 bezoekers trok.

Laatst gewijzigd:15 september 2014 15:42
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....

 • 25 november 2017

  RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre

  De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw...