Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitreiking SustainaBul 2014

12 juni 2014

De Rijksuniversiteit Groningen is 8e geworden bij de SustainaBul ranking, dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. We zijn daarmee 5 plekken gestegen ten opzicht van vorig jaar. De uitreiking vond plaats op 11 juni 2014 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De SustainaBul toetst op duurzaamheid en transparantie hierover binnen vier thema’s: Onderwijs, Onderzoek, Bedrijfsvoering en Integrale benadering. Instellingen vullen een vragenlijst in, en geven bij ieder antwoord een bewijs: een beleidsstuk, overeenkomst of ander document waaruit blijkt dat het antwoord juist is. Door een team van onafhankelijke rankers worden deze documenten gecontroleerd met de antwoorden, waarna punten worden toegekend. Op basis van het aantal punten wordt de ranglijst opgemaakt. Het uitvoeren van de SustainaBul is mogelijk gemaakt door het programma DuurzaamDoor van RVO.nl.

Naast de ranglijst wil de SustainaBul door het bieden van transparantie ook kennisuitwisseling bevorderen. “De huidige koplopers willen graag instellingen op sleeptouw nemen, en omgekeerd willen de achterblijvers graag leren van de instellingen die wel al goed presteren,” aldus Sybren Bosch, voorzitter van Morgen. “De SustainaBul maakt de prestaties per instelling en per thema transparant, waardoor het leren van elkaar eenvoudiger wordt. Alleen door van elkaar te leren, kan de sector als geheel zich sneller ontwikkelen. Meedoen is dus echt belangrijker dan winnen!”

De 15 winnaars van een gouden, zilveren of bronzen SustainaBul zijn dit jaar:
1 Wageningen Universiteit Goud
2 Hogeschool Utrecht Goud
3 Hanzehogeschool Groningen Goud
4 Radboud Universiteit Nijmegen Goud
4 TU Eindhoven Goud
6 Universiteit Maastricht Zilver
7 Hogeschool Leiden Zilver
8 Rijksuniversiteit Groningen Zilver
9 Universiteit Utrecht  Zilver
10 Hogeschool van Amsterdam Zilver
11 Erasmus Universiteit Rotterdam Brons
12 Universiteit Twente Brons
13 TU Delft Brons
14 HAS Hogeschool Brons
15 Universiteit van Amsterdam Brons

In totaal namen 22 hoger onderwijs instellingen deel aan de SustainaBul 2014.

Laatst gewijzigd:21 maart 2016 16:07
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  Berend Roorda: 'Burgemeesters bleken onvoldoende bekend met de spelregels van demonstraties'

  Kick Out Zwarte Piet wilde in november vorig jaar bij 18 sinterklaasintochten actievoeren. Dat mislukte op de meeste plekken, ondanks een 'bijkans heilig' demonstratierecht. Wat ging er fout?

 • 22 januari 2019

  Het recht van de zwakste

  De onderkant van de samenleving, daar komt Gijs Vonk voor op. Eigengereid stort hij zich in het maatschappelijk debat. Zijn werk en aanpak leverde hem een nominatie op voor de nationale Huibregtsenprijs, maar ook het verwijt een activist te zijn. Een...

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...