Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Het mysterie van Antikythera

De puzzel is bijna compleet
12 juni 2014

Wetenschappers puzzelen al meer dan honderd jaar op de tandwielen en radertjes van het mysterieuze Antikytheramechanisme. Promovendus Niels Bos ontdekte de functie van één tandwieltje. Lees meer in het UK Magazine van 11 juni 2014.

Het mysterie van Antikythera
Het mysterie van Antikythera
Laatst gewijzigd:14 februari 2017 14:38

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Nieuwe cursusronde Talencentrum: zomer 2018

  Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen biedt een nieuwe cursusperiode aan in de zomer van 2018: Nederlands voor anderstaligen, Nederlands voor Nederlandstaligen, Engels, Duits en Spaans. De online inschrijving is geopend! www.rug.nl/ta...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...

 • 23 mei 2018

  Nederlandse vraag naar gas zal flink stijgen door elektrificatie van huizen en transport

  Overstappen op elektrisch verwarmde huizen en transport via elektrisch aangedreven vervoermiddelen zijn twee belangrijke maatregelen om de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen en ons land minder afhankelijk te maken van fossiele energie zoals...