Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Het mysterie van Antikythera

De puzzel is bijna compleet
12 juni 2014

Wetenschappers puzzelen al meer dan honderd jaar op de tandwielen en radertjes van het mysterieuze Antikytheramechanisme. Promovendus Niels Bos ontdekte de functie van één tandwieltje. Lees meer in het UK Magazine van 11 juni 2014.

Het mysterie van Antikythera
Het mysterie van Antikythera
Laatst gewijzigd:14 februari 2017 14:38

Meer nieuws

 • 22 januari 2019

  NNV-Diversiteitsprijs 2018 voor de Faculty of Science and Engineering

  De eerste editie van de NNV-Diversiteitsprijs is gewonnen door de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen. De NNV heeft de prijs in het leven geroepen voor de natuurkunde-instelling die het succesvolst is in het in de praktijk...

 • 16 januari 2019

  Twee jonge onderzoekers naar topinstituten met Rubiconbeurs

  Dr. Michael Lerch en Sanne van Dijk, twee veelbelovende RUG-wetenschappers, gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten.

 • 14 januari 2019

  RUG-student Boomstra opnieuw wereldkampioen dammen

  Roel Boomstra heeft voor de tweede keer de wereldtitel dammen gewonnen. Hij nam het op tegen viervoudig wereldkampioen Alexander Schwarzman. In 2016 veroverde Roel Boomstra de wereldtitel ook al. Boomstra is masterstudent Physics aan de Rijksuniversiteit...