Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Het mysterie van Antikythera

De puzzel is bijna compleet
12 juni 2014

Wetenschappers puzzelen al meer dan honderd jaar op de tandwielen en radertjes van het mysterieuze Antikytheramechanisme. Promovendus Niels Bos ontdekte de functie van één tandwieltje. Lees meer in het UK Magazine van 11 juni 2014.

Het mysterie van Antikythera
Het mysterie van Antikythera
Laatst gewijzigd:14 februari 2017 14:38

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...