Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wie wint de Nederlandse Dataprijs 2014?

25 juni 2014

De Nederlandse Dataprijs geeft waardering aan onderzoekers die data bij elkaar brengen, documenteren en toegankelijk maken voor anderen. Er worden tweejaarlijks twee prijzen uitgereikt: een prijs voor de humaniora en sociale wetenschappen en een prijs voor de exacte en technische wetenschappen.

De winnaars ontvangen: een beeld, €7.500 om de dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten) en een geheel verzorgd diner voor de groep onderzoekers betrokken bij het voortbrengen en toegankelijk maken van de bewuste dataset.

Save the date

Op 24 september 2014 vindt, aansluitend aan de internationale Plenary Meeting van de Research Data Alliance, de uitreiking van de Dataprijs plaats. Nomineren kan tot 1 juli 2014. Daarna buigt de jury zich over de voordrachten.
Op 1 september wordt bekend gemaakt wie de zes genomineerden voor de prijzen zijn. In de hele maand september wordt aandacht besteed aan de kandidaten en hun prestaties, onder andere op de websites van Research Data Netherlands, DANS en 3TU.Datacentrum.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:27 augustus 2014 13:39

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....