Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Wie wint de Nederlandse Dataprijs 2014?

25 juni 2014

De Nederlandse Dataprijs geeft waardering aan onderzoekers die data bij elkaar brengen, documenteren en toegankelijk maken voor anderen. Er worden tweejaarlijks twee prijzen uitgereikt: een prijs voor de humaniora en sociale wetenschappen en een prijs voor de exacte en technische wetenschappen.

De winnaars ontvangen: een beeld, €7.500 om de dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten) en een geheel verzorgd diner voor de groep onderzoekers betrokken bij het voortbrengen en toegankelijk maken van de bewuste dataset.

Save the date

Op 24 september 2014 vindt, aansluitend aan de internationale Plenary Meeting van de Research Data Alliance, de uitreiking van de Dataprijs plaats. Nomineren kan tot 1 juli 2014. Daarna buigt de jury zich over de voordrachten.
Op 1 september wordt bekend gemaakt wie de zes genomineerden voor de prijzen zijn. In de hele maand september wordt aandacht besteed aan de kandidaten en hun prestaties, onder andere op de websites van Research Data Netherlands, DANS en 3TU.Datacentrum.

Meer informatie

Laatst gewijzigd:27 augustus 2014 13:39

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...

 • 02 oktober 2018

  Peter van Kampen over de samenwerking met Duitse instellingen

  Op slechts 50 kilometer afstand ten oosten van Groningen bevindt zich de vierde grootste economie ter wereld. Hoewel de fysieke grens met Duitsland weinig meer voorstelt, zijn er mentale drempels waardoor de samenwerking van Nederlandse bedrijven met...