Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

College van Bestuur: Medewerkers RUG400, bedankt!

16 juni 2014

De viering van het 400-jarig bestaan is afgelopen weekend op grootse wijze afgesloten met de uitreiking van tien eredoctoraten, alumnidag en slotfeest. Daarmee is een einde gekomen aan een maand vol festiviteiten, lezingen, debatten cultuur en muziek. Het College van Bestuur kijkt met trots en tevredenheid terug op deze bijzondere lustrumviering en wil iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes heel hartelijk dankzeggen.

‘Medewerkers van het lustrumbureau, studentenbestuur, vrijwilligers, andere medewerkers en studenten die incidenteel hebben meegeholpen, alumni, stadjers, lustrumadviesraad, en iedereen die ik nu vast nog vergeet, maar wel enorm heeft meegeholpen: chapeau en enorm bedankt!’, aldus een tevreden Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur. Het College wil daarbij in het bijzonder noemen: Els van den Berg, coördinatie & concept programma en lustrumbureau), Jodien Houwers (organisatie ontvangst COIMBRA-universiteiten) en Joke Jalvingh (organisatie uitreiking eredoctoraten). Zij hebben met vele anderen er voor gezorgd dat de RUG als 400 jaar oude instelling zich als een springlevende universiteit heeft gepresenteerd.

Zie ook onderstaande impressie van het slotweekend:

Slotfeest RUG400 op bomvolle Grote Markt. Foto: Niels de Vries
Slotfeest RUG400 op bomvolle Grote Markt. Foto: Niels de Vries
Alumnilunch RUG400. Foto: Piet Bakker
Alumnilunch RUG400. Foto: Piet Bakker
Bootrace Groningen-Münster. Foto: Joris Brouwer
Bootrace Groningen-Münster. Foto: Joris Brouwer
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...