Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Coimbra conference 2014 feestelijk afgesloten

13 juni 2014

Van 10-13 juni 2014 organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Coimbra Group Annual Conference 2014. Het thema van de jaarlijkse conferentie luidt ‘Universities in the 21st Century: For Infinity’. De conferentie wordt vandaag afgesloten met de officiële viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Aan deze viering nemen de Rectoren, Vice Chancellors, Presidenten en andere vertegenwoordigers van de Coimbra Group deel.

De Coimbra Group, opgericht in 1985 en formeel bekrachtigd in 1987, is een samenwerkingsverband van excellente, multidisciplinaire universiteiten die tot de oudste van Europa behoren. De Rijksuniversiteit Groningen is al geruime tijd lid van de Coimbra Group en organiseerde de ‘Coimbra Group Annual Conference’ voor het laatst in 1994. Tot de Coimbra-leden behoren toonaangevende instellingen als University of Edinburgh, Università di Bologna, Saint Petersburg State University en Trinity College Dublin.

Coimbra Group Annual Conference 2014
Coimbra Group Annual Conference 2014
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...