Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Coimbra conference 2014 feestelijk afgesloten

13 juni 2014

Van 10-13 juni 2014 organiseert de Rijksuniversiteit Groningen de Coimbra Group Annual Conference 2014. Het thema van de jaarlijkse conferentie luidt ‘Universities in the 21st Century: For Infinity’. De conferentie wordt vandaag afgesloten met de officiële viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. Aan deze viering nemen de Rectoren, Vice Chancellors, Presidenten en andere vertegenwoordigers van de Coimbra Group deel.

De Coimbra Group, opgericht in 1985 en formeel bekrachtigd in 1987, is een samenwerkingsverband van excellente, multidisciplinaire universiteiten die tot de oudste van Europa behoren. De Rijksuniversiteit Groningen is al geruime tijd lid van de Coimbra Group en organiseerde de ‘Coimbra Group Annual Conference’ voor het laatst in 1994. Tot de Coimbra-leden behoren toonaangevende instellingen als University of Edinburgh, Università di Bologna, Saint Petersburg State University en Trinity College Dublin.

Coimbra Group Annual Conference 2014
Coimbra Group Annual Conference 2014
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...