Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitslag universitaire verkiezingen 2014

21 mei 2014
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend

Rector magnificus Elmer Sterken heeft dinsdagmiddag 20 mei de uitslag van de Universitaire verkiezingen 2014 bekendgemaakt. De verkiezingen werden gehouden voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad en de Faculteitsraden van de Rijksuniversiteit Groningen.

De studenten keken vooral uit naar de resultaten van de verkiezingen voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad. Met ingang van 1 september 2014 is de zetelverdeling van de studentpartijen in de U-raad als volgt: Lijst Calimero 6 zetels, SOG 5 zetels en de Onafhankelijke Studenten Raad 1 zetel. Dat betekent dat Lijst Calimero een zetel heeft gewonnen ten koste van SOG.

Volledige uitslag online

Het opkomstpercentage van de verkiezingen voor de Universiteitsraad bedroeg 30,87%. De uitslagen van de verkiezingen voor de verschillende Faculteitsraden zijn te raadplegen via onderstaande link.

In afwachting van de uitslagen
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 25 mei 2018

  Een genschakelaar om gezond oud te kunnen worden

  Ouder worden gaat vaak gepaard met een afname van spierkracht en het ontstaan van ouderdomsziekten. Het is bekend dat een caloriebeperkt dieet verouderingsprocessen kan vertragen en daardoor het ontstaan van deze ziekten. Onderzoekers van het European...

 • 24 mei 2018

  Familie IC-patiënten tevreden over kwaliteit einde-leven-zorg

  Familieleden van patiënten op de Intensive Care vinden de kwaliteit van de zorg die daar geboden wordt, goed. Ze zijn in het bijzonder tevreden over de zorg aan het einde van het leven. Als verbeterpunt geven families aan dat ze meer betrokken hadden...

 • 24 mei 2018

  Deel antipestprogramma’s effectief

  Iedereen is ervan doordrongen dat pesten onwenselijk is. De consequenties voor kinderen die op school gepest worden, zijn bijzonder negatief: van slechte schoolprestaties tot psychische klachten als depressiviteit, klachten die kunnen aanhouden tot...