Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitslag universitaire verkiezingen 2014

21 mei 2014
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend

Rector magnificus Elmer Sterken heeft dinsdagmiddag 20 mei de uitslag van de Universitaire verkiezingen 2014 bekendgemaakt. De verkiezingen werden gehouden voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad en de Faculteitsraden van de Rijksuniversiteit Groningen.

De studenten keken vooral uit naar de resultaten van de verkiezingen voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad. Met ingang van 1 september 2014 is de zetelverdeling van de studentpartijen in de U-raad als volgt: Lijst Calimero 6 zetels, SOG 5 zetels en de Onafhankelijke Studenten Raad 1 zetel. Dat betekent dat Lijst Calimero een zetel heeft gewonnen ten koste van SOG.

Volledige uitslag online

Het opkomstpercentage van de verkiezingen voor de Universiteitsraad bedroeg 30,87%. De uitslagen van de verkiezingen voor de verschillende Faculteitsraden zijn te raadplegen via onderstaande link.

In afwachting van de uitslagen
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 augustus 2018

  Rijksuniversiteit Groningen op plaats 66 in belangrijke Shanghai-ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen is zeven plaatsen gedaald in de 2018 Academic Ranking of World Universities (ARWU, ook wel ‘Shanghai-ranking’). De RUG staat nu op 66 en is daarmee de op een na hoogste geklasseerde Nederlandse universiteit, na de Universiteit...

 • 16 augustus 2018

  Colleges volgen onder de (Noorder)zon

  Op donderdag 23 augustus barst het 10-daagse Noorderzon Performing Arts Festival weer los in het mooie Noorderplantsoen. Jong en oud komen dankzij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een stuk slimmer thuis van het goed bezochte en internationale Noorderzon...

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...