Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitslag universitaire verkiezingen 2014

21 mei 2014
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend

Rector magnificus Elmer Sterken heeft dinsdagmiddag 20 mei de uitslag van de Universitaire verkiezingen 2014 bekendgemaakt. De verkiezingen werden gehouden voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad en de Faculteitsraden van de Rijksuniversiteit Groningen.

De studenten keken vooral uit naar de resultaten van de verkiezingen voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad. Met ingang van 1 september 2014 is de zetelverdeling van de studentpartijen in de U-raad als volgt: Lijst Calimero 6 zetels, SOG 5 zetels en de Onafhankelijke Studenten Raad 1 zetel. Dat betekent dat Lijst Calimero een zetel heeft gewonnen ten koste van SOG.

Volledige uitslag online

Het opkomstpercentage van de verkiezingen voor de Universiteitsraad bedroeg 30,87%. De uitslagen van de verkiezingen voor de verschillende Faculteitsraden zijn te raadplegen via onderstaande link.

In afwachting van de uitslagen
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Zenuwstimulatie in arm zorgt voor beter aanleren complexe bewegingen

  De juiste stimulering met elektronische prikkels van de zenuwen in de arm zorgt er voor dat mensen een complexe bewegingstaak beter kunnen aanleren. Hun hersenen blijken  tijdens het leren van de beweging bovendien actiever te zijn, waardoor mensen...