Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitslag universitaire verkiezingen 2014

21 mei 2014
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend
Elmer Sterken maakt de uitslagen bekend

Rector magnificus Elmer Sterken heeft dinsdagmiddag 20 mei de uitslag van de Universitaire verkiezingen 2014 bekendgemaakt. De verkiezingen werden gehouden voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad en de Faculteitsraden van de Rijksuniversiteit Groningen.

De studenten keken vooral uit naar de resultaten van de verkiezingen voor de studentgeledingen van de Universiteitsraad. Met ingang van 1 september 2014 is de zetelverdeling van de studentpartijen in de U-raad als volgt: Lijst Calimero 6 zetels, SOG 5 zetels en de Onafhankelijke Studenten Raad 1 zetel. Dat betekent dat Lijst Calimero een zetel heeft gewonnen ten koste van SOG.

Volledige uitslag online

Het opkomstpercentage van de verkiezingen voor de Universiteitsraad bedroeg 30,87%. De uitslagen van de verkiezingen voor de verschillende Faculteitsraden zijn te raadplegen via onderstaande link.

In afwachting van de uitslagen
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:34
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...