Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nederlands grootste Studentengala geslaagd

19 mei 2014
Beeld van de zaal
Foto: Niels Knelis Meijer
Beeld van de zaal
Foto: Niels de Vries

10.000 Studenten en medewerkers vierden donderdagavond 15 mei het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen met het grootste studentengala van Nederland ooit. Het was een geweldige avond met vele acts: Groove Department, Izaline Calister met de Stageband, FeestDJRuud (spontaan bijgevallen door rapper Kraantje Pappie) en vele anderen.

Het thema Myster¿a – expect the unexpected – was terug te vinden in de vele acts, de sfeer en aankleding, in de trapeze-act, de steltenlopers in feërieke kleding en de goochelaars.

Een feestelijke nacht en grootse start van de RUG400-festiviteiten.

Elfachtige danser
Foto: Niels de Vries
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 22 juni 2018

  Minder eiwit in urine vertraagt nierfunctieachteruitgang bij kinderen

  Een behandeling met bloeddrukverlagende medicatie bij kinderen met chronisch nierfalen verlaagt de eiwituitscheiding in hun urine. Hierdoor hebben de kinderen een minder grote kans op verslechtering van hun aandoening. Dit blijkt uit onderzoek van dr...

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 15 juni 2018

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD

  Verslavingszorginstellingen moeten patiënten screenen op ADHD Instellingen die verslavingszorg aanbieden, doen er verstandig aan om patiënten direct bij intake te screenen op ADHD. Dat vindt promovendus en psychiater in opleiding Katelijne van Emmerik-van...