Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nederlands grootste Studentengala geslaagd

19 mei 2014
Beeld van de zaal
Foto: Niels Knelis Meijer
Beeld van de zaal
Foto: Niels de Vries

10.000 Studenten en medewerkers vierden donderdagavond 15 mei het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen met het grootste studentengala van Nederland ooit. Het was een geweldige avond met vele acts: Groove Department, Izaline Calister met de Stageband, FeestDJRuud (spontaan bijgevallen door rapper Kraantje Pappie) en vele anderen.

Het thema Myster¿a – expect the unexpected – was terug te vinden in de vele acts, de sfeer en aankleding, in de trapeze-act, de steltenlopers in feërieke kleding en de goochelaars.

Een feestelijke nacht en grootse start van de RUG400-festiviteiten.

Elfachtige danser
Foto: Niels de Vries
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart