Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nederlands grootste Studentengala geslaagd

19 mei 2014
Beeld van de zaal
Foto: Niels Knelis Meijer
Beeld van de zaal
Foto: Niels de Vries

10.000 Studenten en medewerkers vierden donderdagavond 15 mei het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen met het grootste studentengala van Nederland ooit. Het was een geweldige avond met vele acts: Groove Department, Izaline Calister met de Stageband, FeestDJRuud (spontaan bijgevallen door rapper Kraantje Pappie) en vele anderen.

Het thema Myster¿a – expect the unexpected – was terug te vinden in de vele acts, de sfeer en aankleding, in de trapeze-act, de steltenlopers in feërieke kleding en de goochelaars.

Een feestelijke nacht en grootse start van de RUG400-festiviteiten.

Elfachtige danser
Foto: Niels de Vries
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 12 december 2017

  Weidevogel en boer zijn gebaat bij ruige stalmest

  In agrarische graslanden spelen rode wormen een sleutelrol in de bodemvruchtbaarheid en in de voedselvoorziening van weidevogels. RUG-onderzoeker Jeroen Onrust onderzocht de wisselwerking tussen boeren, wormen en weidevogels. Hij concludeert dat de...

 • 06 december 2017

  Zenuwstimulatie in arm zorgt voor beter aanleren complexe bewegingen

  De juiste stimulering met elektronische prikkels van de zenuwen in de arm zorgt er voor dat mensen een complexe bewegingstaak beter kunnen aanleren. Hun hersenen blijken  tijdens het leren van de beweging bovendien actiever te zijn, waardoor mensen...