Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Team met Jan Komdeur wint eerste Bio Art & Design Award

19 mei 2014

Een team met RUG-hoogleraar Jan Komdeur is een van de drie winnaars van de eerste Bio Art & Design Award 2014. De drie projecten, ieder goed voor 25.000 euro, werden vrijdagmiddag 16 mei bij NWO in Den Haag door de vijfkoppige internationale jury tot winnaars uitgeroepen. Juryvoorzitter, publicist en curator William Myers roemde ze om het feit dat ze alledrie “uitdrukking geven aan thema’s van de 21ste eeuw, het tijdperk van schaarse bronnen, het delen van informatie en klimaatverandering”.

The Perfect Pigeon

Met ‘The Economics of Evolution: The Perfect Pigeon’ wil de Londense Studio Patrick Stevenson-Keating in samenwerking met professor Komdeur (van de vakgroep voor ecologische en evolutionaire studies) het debat stimuleren rondom het eind van de natuurlijke selectie en de invloed van menselijke inmenging in de evolutie van bepaalde soorten. In een speculatief verhaal dat zich afspeelt in ‘offline’ India schetsen zij de rol die een zwerm postduiven kan spelen in het verspreiden van gecodeerde biotechnologische informatie.

De internationale jury, naast Myers bestaande uit Hans Clevers (KNAW), Geert Verbeke (Verbeke Foundation), Karen Verschooren (Z33) en Hub Zwart (Centre for Society and the Life Sciences) koos de winnaars uit elf teams van samenwerkende internationale kunstenaars/ontwerpers en wetenschappers van Nederlandse onderzoeksinstellingen.

Bron: persbericht NWO

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:33

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Waarom bliksem vaak meermaals inslaat

  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, slaat bliksem vaak meermaals in, maar de reden waarom een bliksemkanaal ‘hergebruikt’ wordt, is tot nu toe onopgehelderd. Recentelijk heeft een internationaal onderzoeksteam onder leiding van de Rijksuniversiteit...

 • 17 april 2019

  Annita Kobes, Fleur Middel en Pieter van Rees met Fulbright beurs naar VS

  Annita Kobes, Fleur Middel en Pieter van Rees, alle drie promovendi aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, krijgen een Fulbright scholarship toegewezen. Met deze beurs kunnen zij drie maanden onderzoek doen in de Verenigde Staten.

 • 16 april 2019

  Na vier decennia nog altijd actief

  Op 29 maart hield het Zernike Institute of Advanced Materials een afscheidsymposium ter ere van Jeff de Hosson, hoogleraar Technische Natuurkunde. De Hosson ging eind 2018 met emeritaat, maar hij werkt door. Hij zit namelijk nog steeds vol nieuwe ideeën...