Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sustainable Society fotowedstrijd: 'Regeldrift'

23 april 2014

We leven in een samenleving waarin wij elkaar bepaalde regels opleggen. In veel gevallen vinden we het belangrijk dat dergelijke regels opgeschreven worden of extra benadrukt moeten zijn. We noemen dit ook wel: ‘regeldrift’. Sommige van deze (soms zelfverzonnen) regels zijn vermakelijk, andere zijn overbodig en kunnen ergernissen opwekken.

Sustainable Society organiseert onder de noemer ‘Regeldrift’ een fotowedstrijd, waarbij we op zoek zijn naar hilarische, vermakelijke en/of ergernisopwekkende teksten op (handgeschreven) bordjes. Denk hierbij aan gekke bordjes met ‘regels’ die door de overheid of door de burgers zelf zijn gemaakt.

De leukste foto’s krijgen een plekje op onze website en kunnen eventueel gebruikt worden voor andere uitingen. Prijswinnaars zijn de mensen met de mooiste, leukste en/of creatiefste foto(‘s). De twee beste kiekjes worden dan ook beloond met een VVV-bon van €100,- of €50,-. Foto's kunnen ingestuurd worden van 15 april t/m 15 juni.

Stuur de foto(‘s) naar sustainablesociety@rug.nl en vertel kort wat je gefotografeerd hebt en waarom het volgens jou past binnen ‘Regeldrift’. Iedereen die geïnteresseerd is mag mee doen! Lees voordat je mee doet wel even de algemene voorwaarden en eisen.

Ter inspiratie hebben we twee prachtige voorbeelden:

Regeldrift "Dus alleen voetgangers"
Regeldrift "Dus alleen voetgangers"
Regeldrift 'Geen fietsen'
Regeldrift 'Geen fietsen'
Laatst gewijzigd:05 januari 2017 10:19

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...