Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sustainable Society fotowedstrijd: 'Regeldrift'

23 april 2014

We leven in een samenleving waarin wij elkaar bepaalde regels opleggen. In veel gevallen vinden we het belangrijk dat dergelijke regels opgeschreven worden of extra benadrukt moeten zijn. We noemen dit ook wel: ‘regeldrift’. Sommige van deze (soms zelfverzonnen) regels zijn vermakelijk, andere zijn overbodig en kunnen ergernissen opwekken.

Sustainable Society organiseert onder de noemer ‘Regeldrift’ een fotowedstrijd, waarbij we op zoek zijn naar hilarische, vermakelijke en/of ergernisopwekkende teksten op (handgeschreven) bordjes. Denk hierbij aan gekke bordjes met ‘regels’ die door de overheid of door de burgers zelf zijn gemaakt.

De leukste foto’s krijgen een plekje op onze website en kunnen eventueel gebruikt worden voor andere uitingen. Prijswinnaars zijn de mensen met de mooiste, leukste en/of creatiefste foto(‘s). De twee beste kiekjes worden dan ook beloond met een VVV-bon van €100,- of €50,-. Foto's kunnen ingestuurd worden van 15 april t/m 15 juni.

Stuur de foto(‘s) naar sustainablesociety@rug.nl en vertel kort wat je gefotografeerd hebt en waarom het volgens jou past binnen ‘Regeldrift’. Iedereen die geïnteresseerd is mag mee doen! Lees voordat je mee doet wel even de algemene voorwaarden en eisen.

Ter inspiratie hebben we twee prachtige voorbeelden:

Regeldrift "Dus alleen voetgangers"
Regeldrift "Dus alleen voetgangers"
Regeldrift 'Geen fietsen'
Regeldrift 'Geen fietsen'
Laatst gewijzigd:05 januari 2017 10:19

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...