Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Sustainable Society fotowedstrijd: 'Regeldrift'

23 april 2014

We leven in een samenleving waarin wij elkaar bepaalde regels opleggen. In veel gevallen vinden we het belangrijk dat dergelijke regels opgeschreven worden of extra benadrukt moeten zijn. We noemen dit ook wel: ‘regeldrift’. Sommige van deze (soms zelfverzonnen) regels zijn vermakelijk, andere zijn overbodig en kunnen ergernissen opwekken.

Sustainable Society organiseert onder de noemer ‘Regeldrift’ een fotowedstrijd, waarbij we op zoek zijn naar hilarische, vermakelijke en/of ergernisopwekkende teksten op (handgeschreven) bordjes. Denk hierbij aan gekke bordjes met ‘regels’ die door de overheid of door de burgers zelf zijn gemaakt.

De leukste foto’s krijgen een plekje op onze website en kunnen eventueel gebruikt worden voor andere uitingen. Prijswinnaars zijn de mensen met de mooiste, leukste en/of creatiefste foto(‘s). De twee beste kiekjes worden dan ook beloond met een VVV-bon van €100,- of €50,-. Foto's kunnen ingestuurd worden van 15 april t/m 15 juni.

Stuur de foto(‘s) naar sustainablesociety@rug.nl en vertel kort wat je gefotografeerd hebt en waarom het volgens jou past binnen ‘Regeldrift’. Iedereen die geïnteresseerd is mag mee doen! Lees voordat je mee doet wel even de algemene voorwaarden en eisen.

Ter inspiratie hebben we twee prachtige voorbeelden:

Regeldrift "Dus alleen voetgangers"
Regeldrift "Dus alleen voetgangers"
Regeldrift 'Geen fietsen'
Regeldrift 'Geen fietsen'
Laatst gewijzigd:05 januari 2017 10:19

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...