Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: antipsychotica, samenwerking met NIDI en nieuw cultuuronderwijs

26 maart 2014

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

  • Zwaarder door antipsychotica? Langdurig gebruik van antipsychotica leidt vaak tot gewichtstoename. Wegen de voordelen voldoende op tegen de nadelen? Dat was een van de vragen die de Rijksuniversiteit Groningen binnenkreeg bij het lustrumproject ‘400 dagen voor 400 vragen’.
  • Nauwe samenwerking met demografisch topinstituut NIDI. Dankzij structurele financiële steun van de KNAW en de Rijksuniversiteit Groningen blijft het NIDI voor Nederland behouden. Het NIDI is een instituut dat hoogwaardige interdisciplinaire onderzoek verricht naar bevolkingsvraagstukken.
  • Nieuw cultuuronderwijs. Prof. Barend van Heusden ontwikkelde in het kader van Cultuur in de Spiegel een theoretisch kader voor cultuureducatie op scholen.

In het online videomagazine Unifocus worden tweewekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus .

Laatst gewijzigd:05 januari 2018 11:46
printView this page in: English

Meer nieuws