Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Micro-grids expertise at the University of Groningen

19 maart 2014

Expertise on smart grids keeps developing at the University of Groningen. Four PhD students will take part in a research programme on smart grids, two of them joining a team led by Arjan van der Schaft and Claudio De Persis, ITM, at the University of Groningen.

In the framework of a collaboration with India ( NWO-DST), two PhDs will work in the Netherlands and two will do research in India on the topic of micro-grids--smart grids for a neighbourhood or village. The research project is led collaboratively by Prof Arjan van der Schaft, RUG and Prof Harish Pillai, IIT Bombay. Funding for this work is provided by the Top Sector Energy.

Laatst gewijzigd:16 december 2014 10:58

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...