Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Persbericht: Deal van het Noorden

19 maart 2014

Ruimteonderzoeksinstituut SRON heeft in samenwerking met de Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen een plan ontwikkeld om SRON beter in te bedden in de high tech ecostructuur van Noord-Nederland. Dit met als achterliggend doel de SRON-vestiging in Groningen te kunnen behouden. De samenwerkingsovereenkomst wordt op 25 maart ondertekend.

Onderdeel van het plan, de ‘Deal van het Noorden’ genaamd,  zijn afspraken over intensievere samenwerking in het wetenschappelijk onderzoek en bijhorende financiële ondersteuning voor SRON. Afgesproken is ook dat de drie genoemde partijen via nieuwe investeringen een stevige impuls geven aan de high tech bedrijvigheid en werkgelegenheid.

De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die zal worden ondertekend door mr. Yvonne van Mastrigt, Gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen, drs. Jan de Jeu, vicevoorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen en ir. Paul Korting, voorzitter van het SRON-bestuur.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....