Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Persbericht: Deal van het Noorden

19 maart 2014

Ruimteonderzoeksinstituut SRON heeft in samenwerking met de Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen een plan ontwikkeld om SRON beter in te bedden in de high tech ecostructuur van Noord-Nederland. Dit met als achterliggend doel de SRON-vestiging in Groningen te kunnen behouden. De samenwerkingsovereenkomst wordt op 25 maart ondertekend.

Onderdeel van het plan, de ‘Deal van het Noorden’ genaamd,  zijn afspraken over intensievere samenwerking in het wetenschappelijk onderzoek en bijhorende financiële ondersteuning voor SRON. Afgesproken is ook dat de drie genoemde partijen via nieuwe investeringen een stevige impuls geven aan de high tech bedrijvigheid en werkgelegenheid.

De afspraken zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst die zal worden ondertekend door mr. Yvonne van Mastrigt, Gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Groningen, drs. Jan de Jeu, vicevoorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen en ir. Paul Korting, voorzitter van het SRON-bestuur.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:39

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...