Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Bijeenkomst over stages en afstudeeropdrachten in Maleisië

27 februari 2014

Datum: 4 maart 11.00 tot 12.00 uur

Locatie: Zernikecomplex, Duisenberg building, Careers Company

Presentatie: Jolande Jonge Poerink, Student Internship Program Manager, Malaysian Dutch Business Council (MDBC)

Aanmelden: via een email careerscompany.feb@rug.nl. Zet bij subject MDBC.

Sinds 2009 werkt de Careers Company samen met het MDBC. Inmiddels hebben een aantal studenten al via het Student Internship Programme (SIP) van het MDBC een (afstudeer)stage in Maleisië afgerond. Eén van hen is Chieljan Pierik. Lees zijn ervaringen in de stagetestimonials

Wat is de MDBC? De Malaysian Dutch Business Council (MDBC – www.mdbc.com.my) is een Maleisische non-profit organisatie die opgezet is in 1996 door Maleisische en Nederlandse bedrijven om de handel en investeringen tussen beide landen te bevorderen. De 3 voornaamste funkties van MDBC zijn: 1. Informatieverschaffing 2. Netwerken en evenementenorganisatie 3. Representatie van haar leden.

MDBC is vergelijkbaar met een bilaterale Kamer van Koophandel (“Trade Support Organisation”) en heeft momenteel 170 leden, van multinationals tot eenmansbedrijven, voornamelijk uit Nederland en Maleisië. De bedrijven komen vanuit vele verschillende industrieën, zoals: Finance, Logistics, Manufacturing, ICT, Oil & Gas, Agriculture, FMCG, Services Education, Hospitality.

Afstudeerstage in Maleisië Wil je ook ervaringen op doen met andere bedrijfsculturen en ben je geïnteresseerd in de Aziatische cultuur, dan is wellicht een stage in Maleisië iets voor jou. Vanwege de uiterst gemengde bevolking wordt Maleisië dikwijls een miniatuur-Azië genoemd. Allerlei invloeden zijn terug te vinden in het culturele leven van het Maleisië van vandaag: invloeden uit Zuidoost Azië, maar ook uit China, India en Arabië, en invloeden voortvloeiend uit koloniale en moderne tijdperken van de westerse wereld.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Meld je dan aan voor de voorlichtingsbijeenkomst over stage lopen in Maleisië via een email naar careerscompany.feb@rug.nl ovv MDBC.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
Laatst gewijzigd:06 september 2016 13:33

Meer nieuws

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...