Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nadere nuancering schadenota (2006) door Kalverboer en Zijlstra

13 januari 2014

In 2006 publiceerden Kalverboer en Zijlstra de Nota 'De schade die kinderen oplopen als zij na langdurig verblijf in Nederland gedwongen worden uitgezet' (schadenota). Naar aanleiding van signalen uit de advocatuur dat de schadenota niet altijd goed begrepen of geïnterpreteerd wordt, hebben zij onlangs een memo opgesteld met een nadere nuancering van de schadenota. Deze memo treft u hier aan.

Laatst gewijzigd:10 juli 2014 14:18

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...