Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: Duizend Discovery's, Centre for Entrepreneurship, masterclass Energy Academy

04 december 2013

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online. In deze editie:

 • Duizend Discovery-ritten. De RUG reist al jaren met succes met een mobiel lab/leslokaal langs scholen om leerlingen te interesseren voor exacte wetenschappen.
 • Centre for Entrepreneurship. Het University of Groningen Centre for Entrepreneurship is de nieuwe ontmoetingsplaats voor studenten, starters, ondernemers én onderzoekers.
 • Masterclass Energy Academy Europe. De Energy Academy Europe organiseert samen met het Honourscollege een masterclass. Die gaat over de maatschappelijke gevolgen van energie-activiteiten, zoals gaswinning en het schaliegas dossier.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 14:55

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...