Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

For Infinity: 400 jaar Rijksuniversiteit Groningen

04 december 2013

For Infinity bestaat uit drie prachtige tentoonstellingen: in de Der Aa-Kerk, het Universiteitsmuseum en het Groninger Museum. De tentoonstellingen staan op zichzelf, maar samen vertellen ze het grootse verhaal over de wetenschap in Groningen. Voor iedereen is wat te beleven: voor Stadjers en wereldburgers, voor studenten en PhD’s, voor ouderen en – niet te vergeten – kinderen!

400 jaar wetenschap
Tentoonstelling in de Der Aa-kerk, donderdag 10 april t/m vrijdag 27 juni 2014

400 jaar studentenleven
Tentoonstelling in het Groninger Museum, vrijdag 28 februari t/m zondag 31 augustus 2014

Vier eeuwen kunst aan de RUG
Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum, donderdag 10 april t/m vrijdag 27 juni 2014

De drie tentoonstellingen blijven ook ruim na de lustrumperiode geopend. Zo hebben veel scholen de kans een of meer exposities te bezoeken. In de Der Aa-kerk biedt de RUG bovendien een educatief programma aan voor basis- en voortgezet onderwijs (onder- en bovenbouw, alle profielen).

Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:59

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...