Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

"Kerkinterieurspecialist Steensma zette wat in gang"

24 december 2013

Zo kopt het Reformatorisch Dagblad naar aanleiding van de eerste Regnerus Steensmalezing die vrijdag 13 december gehouden werd in het Karmelklooster te Drachten. De lezing was een ode aan het werk van de vorig jaar overleden kerkinterieurspecialist Steensma, en het plan is er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Ditmaal presenteerde Justin Kroesen er een kleine wetenschappelijke biografie over Steensma, en hield professor Mol van de Universiteit Leiden een lezing over macht, bezit en monniken in een escalerende vete in 15e eeuws Zuidwest-Friesland. De middag werd opgeluisterd door een muzikaal intermezzo van De Fluistering, met o.a. een moderne bewerking van Psalm 27: de favoriete psalm van Steensma, vanwege de zinsnede: "om te onderzoeken in zijn tempel.”

Lees voor een verdere beschrijving van de lezing het artikel in het Reformatorisch Dagblad of die in het Friesch Dagblad.

Laatst gewijzigd:04 december 2015 16:19

Meer nieuws

 • 14 oktober 2019

  Star Trek, of Ripley uit Alien?

  Dr. Mathilde van Dijk wint de KHMW/NRC essaywedstrijd over buitenaards leven. Op maandag 14 oktober kreeg ze in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam, de gouden prijsvraagmedaille van de KHMW uitgereikt.

 • 23 september 2019

  Giacomo Baggio promoveert op het Vimalakīrtinirdeśa Commentaar van Sengzhao et al.

  Op 30 september 2019 zal Giacomo Baggio zijn proefschrift The Vimalakīrtinirdeśa Commentary [T1775] by Sengzhao et alii and the Chinese Conquest of Buddhism verdedigen omzijn PhD-graad in Godsdienstwetenschap aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap...

 • 17 september 2019

  Idealen die voortleven

  Op 26 september 2019 zal Joke Draaijer promoveren op de biografie Landgoed als leerschool, Biografie van Philip Dirk baron van Pallandt van Eerde (1889-1979) waarmee ze bijdraagt aan de adelsgeschiedenis in Nederland.