Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De Schuldvraag, een tv-documentaire met medewerking van dr. Dirk Bezemer

23 december 2013

Draait de consument op voor de puinhoop op de financiële markten? Hoe is die puinhoop eigenlijk ontstaan? En waardoor zijn onze schulden zo hoog? TROS Radar Extra neemt de kijkers mee op een zoektocht naar de oorsprong van geld, schuld en de crisis. Dr. Dirk Bezemer bedacht voor deze documentaire de meeste animaties en werd tevens geïnterviewd.

Deel 1 van De Schuldvraag werd maandag 23 december om 20:30 uur uitgezonden op Nederland 1. Deel 2 volgde op 30 december. De documentaire is ook online te bekijken.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...