Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

De Schuldvraag, een tv-documentaire met medewerking van dr. Dirk Bezemer

23 december 2013

Draait de consument op voor de puinhoop op de financiële markten? Hoe is die puinhoop eigenlijk ontstaan? En waardoor zijn onze schulden zo hoog? TROS Radar Extra neemt de kijkers mee op een zoektocht naar de oorsprong van geld, schuld en de crisis. Dr. Dirk Bezemer bedacht voor deze documentaire de meeste animaties en werd tevens geïnterviewd.

Deel 1 van De Schuldvraag werd maandag 23 december om 20:30 uur uitgezonden op Nederland 1. Deel 2 volgde op 30 december. De documentaire is ook online te bekijken.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...

 • 13 maart 2018

  Auke Hulst wordt gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen

  Schrijver en muzikant Auke Hulst wordt de nieuwe gastschrijver van de Rijksuniversiteit Groningen. In drie lezingen en een openbaar interview met hoogleraar moderne letterkunde Mathijs Sanders zal hij zich komend najaar onder de noemer ‘zwemmen in brak...