Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland Sportman van het Jaar

18 december 2013

Turner Epke Zonderland is dinsdag op het Nationale Sportgala uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De student Geneeskunde aan de RUG en het UMCG werd dit jaar wereldkampioen op de rekstok.

Zonderland combineerde in 2013 het beoefenen van zijn sport met het doen van coschappen in het UMCG. Met de wereldtitel op de rekstok voltooide hij een bijzondere trilogie. Eerder werd hij al Europees kampioen (2011) en Olympisch kamioen (2012) op de rekstok.

Zonderland werd ook in 2009, 2011 en 2012 uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Met zijn vier titels voegt hij zich in het gezelschap van Anton Geesink en Ard Schenk, die de titel ook vier maal binnensleepten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printView this page in: English

Meer nieuws