Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland Sportman van het Jaar

18 december 2013

Turner Epke Zonderland is dinsdag op het Nationale Sportgala uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De student Geneeskunde aan de RUG en het UMCG werd dit jaar wereldkampioen op de rekstok.

Zonderland combineerde in 2013 het beoefenen van zijn sport met het doen van coschappen in het UMCG. Met de wereldtitel op de rekstok voltooide hij een bijzondere trilogie. Eerder werd hij al Europees kampioen (2011) en Olympisch kamioen (2012) op de rekstok.

Zonderland werd ook in 2009, 2011 en 2012 uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Met zijn vier titels voegt hij zich in het gezelschap van Anton Geesink en Ard Schenk, die de titel ook vier maal binnensleepten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....