Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Student Epke Zonderland Sportman van het Jaar

18 december 2013

Turner Epke Zonderland is dinsdag op het Nationale Sportgala uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De student Geneeskunde aan de RUG en het UMCG werd dit jaar wereldkampioen op de rekstok.

Zonderland combineerde in 2013 het beoefenen van zijn sport met het doen van coschappen in het UMCG. Met de wereldtitel op de rekstok voltooide hij een bijzondere trilogie. Eerder werd hij al Europees kampioen (2011) en Olympisch kamioen (2012) op de rekstok.

Zonderland werd ook in 2009, 2011 en 2012 uitgeroepen tot Sportman van het jaar. Met zijn vier titels voegt hij zich in het gezelschap van Anton Geesink en Ard Schenk, die de titel ook vier maal binnensleepten.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32

Meer nieuws

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 12 november 2018

  Symposium 'Gaswinning, aardbevingen en wat nu?' op 15 november a.s.

  Het Groninger Universiteitsfonds (GUF) bestaat dit jaar 125 jaar. Tijdens een speciaal symposium met de titel ‘Gaswinning, aardbevingen en wat nu?’ op donderdag 15 november 2018, wordt daarom de 'Ubbo Emmiuspenning voor bijzondere maatschappelijke verdiensten'...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...