Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decembernummer Broerstraat 5 is uit

17 december 2013
Broerstraat 5

In het decembernummer van Broerstraat 5 - onder veel meer - verhalen te lezen over mensenrechten, volkshuisvesting en een ware Groningse ster aan het wetenschappelijke firmament: Chemicus en internationaal vermaard nanotechnoloog Ben Feringa wint nog altijd aan glans. Hij had opnieuw een wetenschappelijk topjaar en hielp zijn 100ste leerling promoveren.

Drie alumni uit het veld van de volkshuisvesting vrezen dat de armsten weer op een kluitje moeten gaan wonen. En docent internationaal recht Brigit Toebes vraagt zich in dit nummer, waarvan zij de cover siert, af hoe álle individuen recht kan worden gedaan in het weidse gebied tussen oorlog en vrede. Ook onderzoek naar de begeleiding van beginnende leraren komt aan bod evenals naar de digitale revolutie in de journalistiek bij monde van de hoogleraren Jeroen Smit en Michael Schudson. Over Eurosonic Noorderslag, dat in januari weer in Groningen plaatsvindt, vertelt een van de stuwende krachten achter het festival: een gesjeesde RUG-student. En waarnemend burgemeester van Groningen Ruud Vreeman legt uit hoe hij te links was voor een lidmaatschap bij Vindicat, maar er wel hockeyde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...

 • 01 juni 2018

  Negen onderzoekers aan de RUG ontvangen een Vidi-beurs

  NWO heeft aan 86 ervaren onderzoekers ieder een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Maar liefst negen hiervan doen hun onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG); aan vier verschillende faculteiten. Met de beurs kunnen de vier vrouwelijke...