Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decembernummer Broerstraat 5 is uit

17 december 2013
Broerstraat 5

In het decembernummer van Broerstraat 5 - onder veel meer - verhalen te lezen over mensenrechten, volkshuisvesting en een ware Groningse ster aan het wetenschappelijke firmament: Chemicus en internationaal vermaard nanotechnoloog Ben Feringa wint nog altijd aan glans. Hij had opnieuw een wetenschappelijk topjaar en hielp zijn 100ste leerling promoveren.

Drie alumni uit het veld van de volkshuisvesting vrezen dat de armsten weer op een kluitje moeten gaan wonen. En docent internationaal recht Brigit Toebes vraagt zich in dit nummer, waarvan zij de cover siert, af hoe álle individuen recht kan worden gedaan in het weidse gebied tussen oorlog en vrede. Ook onderzoek naar de begeleiding van beginnende leraren komt aan bod evenals naar de digitale revolutie in de journalistiek bij monde van de hoogleraren Jeroen Smit en Michael Schudson. Over Eurosonic Noorderslag, dat in januari weer in Groningen plaatsvindt, vertelt een van de stuwende krachten achter het festival: een gesjeesde RUG-student. En waarnemend burgemeester van Groningen Ruud Vreeman legt uit hoe hij te links was voor een lidmaatschap bij Vindicat, maar er wel hockeyde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...