Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decembernummer Broerstraat 5 is uit

17 december 2013
Broerstraat 5

In het decembernummer van Broerstraat 5 - onder veel meer - verhalen te lezen over mensenrechten, volkshuisvesting en een ware Groningse ster aan het wetenschappelijke firmament: Chemicus en internationaal vermaard nanotechnoloog Ben Feringa wint nog altijd aan glans. Hij had opnieuw een wetenschappelijk topjaar en hielp zijn 100ste leerling promoveren.

Drie alumni uit het veld van de volkshuisvesting vrezen dat de armsten weer op een kluitje moeten gaan wonen. En docent internationaal recht Brigit Toebes vraagt zich in dit nummer, waarvan zij de cover siert, af hoe álle individuen recht kan worden gedaan in het weidse gebied tussen oorlog en vrede. Ook onderzoek naar de begeleiding van beginnende leraren komt aan bod evenals naar de digitale revolutie in de journalistiek bij monde van de hoogleraren Jeroen Smit en Michael Schudson. Over Eurosonic Noorderslag, dat in januari weer in Groningen plaatsvindt, vertelt een van de stuwende krachten achter het festival: een gesjeesde RUG-student. En waarnemend burgemeester van Groningen Ruud Vreeman legt uit hoe hij te links was voor een lidmaatschap bij Vindicat, maar er wel hockeyde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...