Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decembernummer Broerstraat 5 is uit

17 december 2013
Broerstraat 5

In het decembernummer van Broerstraat 5 - onder veel meer - verhalen te lezen over mensenrechten, volkshuisvesting en een ware Groningse ster aan het wetenschappelijke firmament: Chemicus en internationaal vermaard nanotechnoloog Ben Feringa wint nog altijd aan glans. Hij had opnieuw een wetenschappelijk topjaar en hielp zijn 100ste leerling promoveren.

Drie alumni uit het veld van de volkshuisvesting vrezen dat de armsten weer op een kluitje moeten gaan wonen. En docent internationaal recht Brigit Toebes vraagt zich in dit nummer, waarvan zij de cover siert, af hoe álle individuen recht kan worden gedaan in het weidse gebied tussen oorlog en vrede. Ook onderzoek naar de begeleiding van beginnende leraren komt aan bod evenals naar de digitale revolutie in de journalistiek bij monde van de hoogleraren Jeroen Smit en Michael Schudson. Over Eurosonic Noorderslag, dat in januari weer in Groningen plaatsvindt, vertelt een van de stuwende krachten achter het festival: een gesjeesde RUG-student. En waarnemend burgemeester van Groningen Ruud Vreeman legt uit hoe hij te links was voor een lidmaatschap bij Vindicat, maar er wel hockeyde.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:31
printView this page in: English

Meer nieuws