Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: de techniek en apparatuur achter het onderzoek naar eiwitlagen, C-14 en sterren

13 november 2013

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online.

Deze aflevering staat volledig in het teken van drie subsidies die NWO dit jaar aan de RUG toekende voor investeringen in apparatuur. Wat is er aangeschaft en wat kunnen onderzoekers daar mee doen? In deze Unifocus een blik op de techniek achter onderzoek.

In deze editie:

 • Henny van der Mei over het verstevigen van eiwitlagen om droge ogen en pijnlijke botten te voorkomen
 • Henk Jansen van het Centrum voor Isotopen Onderzoek over een nieuw onderdeel voor de installatie voor koolstof-14 ouderdomsmetingen
 • Scott Trager over WEAVE, dat het licht van duizend sterren of melkwegstelsels tegelijkertijd ontrafelt

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 13:35
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...