Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuwe Unifocus: de techniek en apparatuur achter het onderzoek naar eiwitlagen, C-14 en sterren

13 november 2013

De nieuwe Unifocus, het videomagazine van de RUG, staat online.

Deze aflevering staat volledig in het teken van drie subsidies die NWO dit jaar aan de RUG toekende voor investeringen in apparatuur. Wat is er aangeschaft en wat kunnen onderzoekers daar mee doen? In deze Unifocus een blik op de techniek achter onderzoek.

In deze editie:

 • Henny van der Mei over het verstevigen van eiwitlagen om droge ogen en pijnlijke botten te voorkomen
 • Henk Jansen van het Centrum voor Isotopen Onderzoek over een nieuw onderdeel voor de installatie voor koolstof-14 ouderdomsmetingen
 • Scott Trager over WEAVE, dat het licht van duizend sterren of melkwegstelsels tegelijkertijd ontrafelt

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks drie onderwepen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Bekijk de volledige nieuwste Unifocus.

Laatst gewijzigd:11 januari 2018 13:35

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...