Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Aanmoedigingsprijzen voor zes succesvolle eerstejaarsstudenten

28 november 2013

Op 29 november ontvangen zes topstudenten in exacte en technische vakken van de Rijksuniversiteit Groningen een aanmoedigingsprijs van 500 euro bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem. De winnaars zijn: Eric Pap (Wiskunde en technische wiskunde), Susan van der Woude (Natuurkunde en technische natuurkunde), Nadia Huisjes (Scheikunde), Jan van Houten (Informatica en technische informatica), Jorrit Waslander (Life Science and Technology) en Martijn Hazenberg (Chemische Technologie). Zij behaalden in het eerste jaar de beste studieresultaten op hun vakgebied.

Op 29 november ontvangen in het totaal vijftig jonge talenten in de exacte en technische wetenschappen een aanmoedigingsprijs in Haarlem. Meer dan de helft van deze studenten behaalde een gemiddelde van boven de negen.

Stimulans

Omdat de behoefte aan talent in de exacte en technische vakken groot blijft, stimuleren verschillende organisaties en bedrijven deze studenten. De belangstelling voor de prijzen neemt toe. Dankzij de negen sponsors kunnen meer prijzen worden uitgereikt. De aanmoedigingsprijzen voor 2013 zijn beschikbaar gesteld door het Platform Wiskunde Nederland (PWN), de Stichting Physica, Philips, Shell Global Solutions International, NGI Platform voor ICT-professionals, KVGN, het platform voor de gaswereld, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), NWO/CW en Kennispark Twente.

Daarnaast worden dit jaar negen afstudeerprijzen (van 5000 en 2000 euro) voor Jong Talent uitgereikt. Belangrijke criteria voor de afstudeerprijzen zijn het innovatieve karakter, de theoretische onderbouwing en de betekenis voor de maatschappij. De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem verzorgt jaarlijks de onafhankelijke jurering en de prijsuitreiking.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:32
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart