Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen verkent Europese horizon

19 november 2013

De Rijksuniversiteit Groningen zoekt aansluiting bij het Brusselse meerjarenprogramma Horizon 2020. Dit programma biedt voor wetenschappers mogelijkheden om onderzoek te doen in Europese consortia met financiering van de Europese Unie. Tijdens een werkbezoek aan Brussel op 20 en 21 november as. presenteert de RUG haar onderzoeksmogelijkheden vanuit het speerpunt sustainable society, dat goed aansluit bij Horizon 2020. De RUG delegatie staat onder leiding van rector magnificus Elmer Sterken.

In Brussel spreekt de RUG-delegatie met een vertegenwoordigers van organisaties als DG Research & Innovation, koepelorganisatie Neth-ER en de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel. Tijdens een plenaire bijeenkomst voor een open publiek worden in een aantal korte pitches de verschillende facetten van Sustainable Society onderzoek gepresenteerd. Gastprekers zijn vertegenwoordigers van DG Research, de Universiteit Gent en van het hoofd van de Estische Raad voor Onderzoek. Het publiek bestaat uit vertegenwoordigers van onderzoeksorganisaties die zitting hebben in Brussel en geïnteresseerde bedrijven (TNO) en ministeries (OCW).

De RUG verwacht door dit bezoek beter geïnformeerd te zijn over de laatste stand van zaken en mogelijkheden van Horizon 2020. Doel is om het netwerk in Brussel verder uitbreiden en om onszelf als interessante speler en potentiële projectpartner te presenteren.
Laatst gewijzigd:15 januari 2018 12:30

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...